Srbija tuži NATO za ekološku katastrofu

Ekspertski pravni tim, sastavljen od najboljih srskih, ali i advokata iz stranih zemalja, koji na predlog Srpske Kraljevske Akademije pripremaju novu tužbu protiv NATO alijanse za naplatu materijalne i nematerijalne štete, osim što će pokušati da dokažu da ovdašnje stanovništvo i dalje oseća zdravstvene posledice zbog bombardovanja osiromašenim uranijomom, tužbi će pridodati i ekološku katastrofu koju je Srbija pretrpela.

Advokat Srđan Aleksić

Poznati niški advokat Srđan Aleksić, koji je na predlog intelektualnih krugova i SANU, na čelu tog pravnog tima, nedavno je pozvao sve građane koji imaju dokaze i medicinsku dokumentaciju da su zbog zračenja oboleli, da se jave njegovoj kancelariji. Međutim, osim toga, u konsultaciji sa inostranim kolegama, došli su na ideju da NATO tuže i zbog ekološke katastrofe, koju će, kako kaže, sigurno dokazati.

Poenta svega je da tužba zbog ekološke katastrofe nikada ne zastareva, tako da ćemo na taj način da pokrenemo čitav mehanizam pred svetskim tribunalom, izjavio je Aleksić i dodao da je siguran da će ovoga puta dokazati da je bilo povrede svih konvencija ratovanja.

N.Marković

2 Comments

  1. Građani Srbije obolevaju zbog konstantne izloženosti stresu, a ne zbog osiromašenog uranijuma, a taj stres im, između ostalog, izazivaju i ovakvi kao što je Srđan Aleksić, a koji, na žalost, vode ovu zemlju.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *