Srbistanija

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin:Milica Vučković

milica vuckovic2(svaka sličnost sa stvarnim događajima i ličnostima slučajna je i predstavlja izraz mašte autora)

Dragi naši poslušni Srbistanijci,

Dugi je niz godina kako nam ukazujete poverenje, zbog čega osećamo potrebu da vas i u pisanoj formi uputimo u sve ono što smo mi zahvaljujući vama uradili za nas.

Kao što već i sami znate, održavanje tradicije jedan je od imperativa vlasti svake države koja želi da opstane i po cenu velikog broja žrtava (naši veliki snovi zahtevaju vaše velike žrtve). S tim u vezi su i ove godine tradicionalno održani izbori. Da budemo iskreni, nismo se nadali da ćemo postići tako dobre rezultate. Mi smo to, jednostavno, znali.

Za razliku od nekih naših prethodnika, za izbore nismo trošili vaš novac iz zdravstvenog i penzionog osiguranja, jer kao što znate, zbog mogućnosti prevelikih manipulacija, ovi fondovi su ukinuti. Ovoga puta poslužili smo se novcem iz humanitarnih fondova, pa molimo one koji čekaju na transplataciju srca i ostalih organa da sačekaju da im se dobro dobrim vrati.

Ostvarili smo najveći broj svojih vizija za Srbistaniju. Uspeli smo da oslobodimo posla još novih pedeset hiljada građana, od kojih se jedan deo njih odmah kvalifikao u redove stručnih saradnika za lepljenje postera i duvanje balona u predizbornoj kampanji. Nismo izneverili vaša očekivanja, i dalje je na snazi prilikom dobijanja posla stara parola: Politika ispred stručnosti!

Suzbili smo porast nataliteta i sa olakšanjem možemo reći da je u ovoj školskoj godini znatno manje đaka krenulo u prvi razred. Manje dece u razredu pomoći će našim učiteljima da ih bolje izvedu na naš put. Stoga je Ministarstvo prosvete sprovelo dodatne reforme: umesto predmeta srpski jezik uvedena je disciplina praznoslovije, a umesto matematike finansijsko snalaženje izšupljeguprazno.

Zatvoreno je sedam biblioteka, zato što nisu imale jasan programski koncept. Ostale kulturne institucije od nacionalnog značaja su ugušene u proteklim godinama, kako je bilo već predviđeno planom za dekulturizaciju, denacionalizaciju i demodernizaciju. Televizija, međutim, i dalje stoji na beskonačnom raspolaganju, a nove televizijske šeme će se baviti decenijama popularnim ekološkim temama, kao što su pranje novca i pranje mozga.

Povećali smo broj pacijenata, a smanjili broj bolnica. Lekari su utvrdili da je među našim stanovništvom i dalje najprisutnija bolest depresija, ali i to da se ona ne prenosi onim tempom koji smo želeli. Odlučeno je da lekari stimulišu bolesnike receptom Širi dalje!

Poznato vam je da smo mi jedina opcija koja se zalaže za sve struje prema potrebama i prilikama. Podjednako smo o(ne)svestili i prespojili levu i desnu ideologiju, što nikome pre nas nije pošlo za rukom. Radi upućivanja građana na našu politiku ravnopravnosti među interesima, izbacili smo dva nova slogana: Kevo, ja ću lepo lepše levo i Ćale, desno ‘vatam najlepše zjale.

Dobili smo upozorenje da je u pojedinim krajevima naše Srbistanije šačica pobunjenih, nedostojnih građana, pokušala da izazove nemire. Suprotstavili smo se jasno, čvrsto, odlučno državnim neprijateljima. Nema razloga za brigu i paniku. Što se tiče njihovog bunta, gotov je.

Gde su srpske zemlje, tu su srpski problemi. Srećom, srpske zemlje se smanjuju. Nakon svesrdne podrške osamostaljivanju Republike Vojvodine, spremni smo da istu podršku pružimo i regionima kojima se dopala ideja samostalnosti.

Da već danas bude gore, pobrinuli smo se za poskupljenje mleka i hleba. Do kraja ovog dana osnovne životne namirnice poskupeće za 2,7%, a do kraja sedmice s nestrpljenjem očekujte i veća poskupljenja.

Jedino čemu cene padaju jesu naše devojke na inostranom i sponzorskom tržištu. Imamo pouzdane informacije da njihova cena se kreće od jednog vina do jednog šampanjca. Tako treba. Da se ne brukamo u platežno sposobnom svetu.

Iz svega navedenog, vidite da smo održali brojna obećanja koje smo dali i koja nismo dali. Mi se nismo promenili. Pokrenuli smo Srbistaniju u pravcu koji smo mi želeli, jer to je naš izbor. Ali nije dovoljan samo naš trud da ne radimo i da vas nadživimo. Računamo na vas, jer uvek kada nam trebate, vi ste tu. Od nas zavisi da li ćete živeti, pa prelomite i uvucite nam se pametno. Moć je opet na staroj adresi. Pokreni Srbistaniju!

Zato što naš život ne može da čeka.

Što jes’, jes’, najbolji za vas je stres!

Srećna vam i poslušnija Nova 2025. godina!

Vaša strahoVlada

31. decembar 2024.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *