Srećne vam reforme

[dropcap color=“#DD3333″ type=“square“]g[/dropcap]rađanin: Stefan Marković

stefanJoš nešto više od nedelju dana nas deli do izbora, a u Nišu se uveliko oseća moć reformi. Svako ko to ne vidi, mora da je slep, ili jednostavno ne želi da prizna kako nam je sve potaman.

Niš ovih dana izgleda kao kombinacija čačanskog vašara, ciganskog cirkusa, Hitlerovog Minhena i bugarskog buvljaka.  I to je reforma, jer ni pred doček Nove godine nije bilo ovako šareno.

Stranački omladinci jurcaju gradom, animirajući nervozne prolaznike, kojekakvim (t)reš mobovima; šefovi sa partijskim knjižicima animiraju radnike fleš mobinzima; a nad glavama nam vise plakati sa likom Vrhovnog Gospodara. Reformatori su naučili novi termin “tajkuni” i ne libe se da taj termin koriste u svakoj prilici. Tajkuni su krivi za sve!

Priznaćete da pomalo podseća na ono hitlerovsko “Jevreji su krivi za sve”, samo što su u koncentracionim logorima kao što je “Jura Šin Von” oni koji nemaju veze sa tajkunizmom i buržoazijom, već izgladneli sugrađani, koji su trbuhom za kruhom završili u ovim fabrikama bolesti. Ovakva mesta se u predizbornoj kampanji uzimaju kao nešto pozitivno, iako znam sijaset dvadesetpetogodišnjaka koji zbog izvanrednih uslova za rad, sada moraju na operaciju vena, kičmenog stuba ili na psihičku korekciju kod šrinka. I sve to za diklofen i minimalac.

Reformatori nam obećavaju još radnih mesta. Da li to znači još ovakvih logora? Želim im da njihova deca rade na ovakvim mestima, gde im supervizori neće dozvoljavati da sednu ni na klozetsku šolju.

Ali, avaj, sve je to deo reforme. Reforma je težak, bolan i dug proces. Ko ne razume, sigurno je tajkun.

Kažu da su transparenti sa likom Vrhovnog Gospodara nelegalno kačeni i to vozilima Gorice i Distribucije. Snalaze se ljudi. Treba na sve načine da se razvije pseudo kult ličnosti i idolopoklonstvo. Zamislite da je Hitler za sve vadio dozvolu. Ne bi stigao ni do Bugarske, da je čekao na sve administrativne zavrzlame.nis-plakati-vucic1050314ras-foto-kostadin-kamenov-_f

A morate priznati da je lepo ovako. Zamislite samo kako Vrhovni Gospodar prolazi u kabrioletu sa podignutom šakom, kroz Voždovu ulicu, dok mu fanovi Feketić šoua bacaju ruže.

 

Pišu novine “Niš je prestonica siromaštva”. Važno je da smo prestonica. Kakve veze ima to što nema posla i to što kasni isplata Stručne prakse, kada je budžet namenjen za promociju reformi. Kad svi tajkuni budu privedeni, u Nišu se neće deca ubijati, neće biti korisnika Narodne kuhinje i moći ćemo da se fokusiramo na konflikt između Rusije i Ukrajine.

Do tada možemo da se opustimo uz reforme gradonačelnika doktora Zorana Mengelea i zamenika mu Gebelsa Belmuža, vođenog ideologijom knjige “Mein Dorf”

Pa dogodine da vidimo Belmužijadu, koja će zaseniti Olimpijadu u Minhenu.

Svom snagom u reforme Srpske Nacističke Stranke.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *