SRS: Država pomogla s 10.000 evra otvaranje radnih mesta, a radnici postaju robovi

Predstavnici Srpske radikalne stranke ukazali su danas na loš položaj radnika u novootvorenim fabrikama u Nišu. Nikola Savić, kandidat za gradonačelnika Niša, Jelena Stojanović, kandidatkinja za predsednicu opštine Pantelej i Miroslav Stamenković, pretendent za mesto prvog čoveka opštine Crveni krst naveli su da je u tim fabrikama obespravljen položaj radnika.

radikali-1
Milenković, Stojanović, Savić

– Želimo da ukažemo na jednu strašnu pojavu koja je odavno uzela maha u našem gardu. Sve što ovde govorimo odnosi se na fabrike poput Jure, Benetona, Džonson elektrik i ostalih sličnih fabrika koje su otvorene uz donaciju države Srbije od 10 hiljada evra po radnom mestu. Naime, odnos prema radnicima u ovim fabrikama nije viđen od robovlasničkog doba pa na ovamo. Zloupotrebljava se to što su ljudi prinuđeni da rade u ponižavajućim uslovima kako bi prehranili svoje porodice. U ovim fabrikama ljude iskorišćavaju kao robove, a zatim ih odbacuju kao nepotrebne stvari. U jednoj od ovih fabrika četrdesetak žena je trenutno na bolovanju zbog takozvanog šefovskog mobinga, što se može i proveriti u zavodu za mentalno zdravlje Kliničkog centra. U nekim od ovih fabrika se vodi precizna evidencija o tome da li se ide na veliku ili malu nuždu, i u zavisnosti od tamo provedene minutaže, primanja koja su ionako mizerna mogu biti dodatno umanjena – slažu se Savić i Stojanovićeva.

– Srpska radikalna stranka suštinski nema ništa protiv stranih ili bilo kojih drugih investicija. Mi smo protiv onih investicija kod kojih država investitorima plaća za otvorena radna mesta. Kada prođe ugovorna obaveza, investitor će spakovati kofere, a nama ostaviti neplaćene komunalne račune, neplaćene doprinose i ljude bez posla. Pogotovo smo protiv robovlasničkog odnosa prema radnicima tih fabrika. Od ovakvih investicija država trpi ogromnu štetu. Vlast stranim firmama poklanja naša dobra, uz ta dobra poklanja im i naše devize a za uzvrat dobija radna mesta. Na kraju nema ni dobara ni deviza ni radnih mesta. U bukvalnom smislu te reči, vlast na ovaj način izdaje našu zemlju, saopštili su danas medijima srpski radikali.

gradjanin.rs

1 Comment

  1. Kakve „fabrike“ , kakvi bakrači … Preporučujem se za pokretanje … Neću da odam tajnu… ima vreme !
    Ima me svi molite , ali ostaću „postojan kano klisurine…“!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *