Šta je nateralo Stevića da preko tri sata drži zatočenu ženu u kafiću?

Sociolog Nenad Stević (55) koji je u subotu, uz pretnju pištoljem, držao nevenčanu suprugu preko tri sata u bašti kafića kod Saborne crkve, predstavlja Niš na Malti. On je jedan od ljudi koji se u Nišu ne pamti kao labilna osoba sklona ovakvom činu.

Neša-Stević1
Sociolog Nenad Stević

On je relativno poznata ličnost u gradu, pogotovu novinarima i javnim ličnostima jer je do 2002. godine radio u Skupštini grada Niša, u odseku za odnose sa javnošću. Ovaj događaj šokirao je Niš, a mnogi se pitaju “koja je muka naterala Stevića da uzme magnum i drži vanbračnu suprugu kao taoca u bašti kafića? Iz samog incidenta, vidi se da to nije dugo i unapred planiran scenario, jer nije klasična otmica ili talačka kriza, a opet, teško je spojiti ovakav čin sa mentalnim sklopom samog Stevića.

Policija je efikasnom akcijom, izolovala prvo radnike kafića, a kada je supruga otišla do toaleta, bačene su šok bombe i on je hitro savladan. Tada je iz njegovog “magnuma” opalio jedan metak, ali srećom nije pogodio nikoga. On se kasnije pravdao da je to uradio u potpunom nervnom rastrojstvu. Ovaj nemio događaj se već dva dana prepričava u gradu jer se nešto tako do sada nije dogodilo u Nišu i mnogi su “u čudu” da je to Stević učinio.

Kako se navodi na sajtu Kancelarije za dijasporu, on je rođen u Leskovcu. Posle završenog Filozofskog fakulteta u Nišu, odsek sociologija, osnivač je i član Odbora za građansku inicijativu (OGI) u Nišu, u kojem je od vremena osnivanja. U doba građanskih protesta 1996-97, do 2012. radio na implementaciji nekoliko značajnih projekata, među kojima su: Škola za demokratiju, Škola za mlade lidere, te projekat za prevenciju narkomanije.
Od 1998. do 2002.godine u Gradskoj upravi Niša bio je zadužen za komunikaciju sa medijima i informisanje, a od 2002. do 2005. Godine radi kao savetnik pri Ambasadi SAD na projektu Development Alternatives, Inc., u okviru kog je doprineo uspostavljanju gradskih uslužnih centara Niša, Subotice, Zrenjanina, Krupnja i Opštine Savski Venac u Beogradu.

gradjanin.rs

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *