Stanković (DS): Građani trpe posledice jer živimo u partijskoj državi

Miodrag Stanković šef odborničke grupe DS u Skupštini Grada Niša poslao je medijima saopštenje u kome je akcenat stavljen na aktuelna dešavanja u Gerontološkom centru u Nišu gde je zaraženo 135 korisnika i četvoro zaposlenih, a zbog čega je pritvoren direktor ovog staračkog doma.

Partokratija je zavladala Srbijom, a kao posledicu ima ono što nam se dešava danas. Došli smo u situaciju da je ona zašla u sve pore našeg društva. Potrebe društva i opšti interes zamenjen je interesima političkih stranaka, pa smo zbog toga sada u velikom problem”- rekao je Miodrag Stanković šef odborničke grupe DS u Skupštini Grada Niša.

On kaže da ova vlast upravlja državom preko vd stanja bez namere da to promeni.

V.d stanje za posledicu ima poslušnost kadrova, gde osnovna selekcija nije institucija konkursa već bliskost sa vrhom stranke. Kvalifikacije su potpuno u drugom planu pa je kvalitet kadrova koji se nalazi na čelu ustanova i preduzeća gotovo nebitan. Međutim, u ekstremnim uslovima, odnosno u situacijama u kojoj se država danas nalazi, neodgovoran odnos kao posledica nekvalifikovanih i nezainteresovanih v.d direktora može da dovede kao u ovom slučaju do katastrofalnih i dramatičnih rezultata”- istakao je Stanković. U Srbiji direktori odgovornost imaju samo prema partiji, a da bi ostali direktori, moraju da budu poslušni, da ne traže ništa i da ćute. Međutim, u ovim teškim okolnostima na površinu isplivava stručnost, odgovornost, obaveza, a toga nažalost nema – zaključuje Stanković.

Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *