Stanković (DS): Vratiti starosnu granicu za odlazak u penziju

Demokratska stranka pita predstavnike vlasti po kom modelu od 1. januara 2020 godine se produžava radni vek za žene na 63 godine. Po“švajcarskom“kao za povećanje penzija ili“francuskom“?

Navršava se osma godina vlasti Srpske napredne stranke i treba da sagledamo rezultate. Istine radi kada su naprednjaci došli na vlast 2012-te godine, još su odzvanjala obećanja o povećanju plata i penzija, zapošljavanju, boljem standardu, boljem zdravstvu, iskorenjavanju mita i korupcije i smanjenju kriminaliteta. Odmah nakon preuzimanja vlasti, na čelu sa tada premijerom a danas predsednikom Aleksandrom Vučićem su usvojili Zakon o radu po kome su radnicima oduzeli sva prava a gazdama dali apsolutnu moć, da određuju plate, da otpuštaju, da sami organizuju radno vreme i da nikom ne odgovaraju. Tako je počelo. Dalje su smanjene plate i penzije, uvedeni su beležnici, regrutovani izvršitelji i enormno uvećani porezi“- rekao je Miodrag Stanković odbornik i predsednik Gradskog odbora DS Niš.

U Nišu je, kaže on, situacija još očiglednija.

Od početka ove 2020. godine naše žene imaju novi uslov za odlazak u penziju, moraju da napune 63 godine života. U Francuskoj je policija upotrebila suzavac 02.01.2020. god. kako bi rasterala demonstrante, koji su protestvovali zbog plana vlade predsednika Emanuela Makrona da starosnu granicu za odlazak u penziju poveća sa 62 na 64 godine – kaže on.

gradjanin.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *