Stanković: Grad da pomogne Udruženju penzionera „Rentgenova Niš“

Miodrag Stanković, odbornik Skupštine Grada Niša posetio je „Udruženje penzionera Rentgenova Niš“ koje već skoro 30 godina koristi prostorije u Mesnoj kancelariji „Mija Stanimirović“, u širem centru grada i redovno plaća zakupninu. Njima je ta mogućnost veoma značajna, jer se tu sastaju, druže i kvalitetno provode svoje slobodno vreme.

Prostorije Mesne kancelarije su u vrlo lošem stanju, skoro da su ruinirane. Pa je stoga potrebno da Grad hitno, preko nadležnih službi sanira postojeće stanje i izvede sve potrebne radove na sanaciji zidova, podova, stolarije, toplovodne mreže i drugo – kaže Stanković.

Mesne kancelarije su imovina Grada i građani često svoje potrebe i poslove završavaju u mesnim kancelarijama, koje su najbliže mestu njihovog stanovanja.

Osim Mesne kancelarije „Mija Stanimirović“ i mnoge druge su u lošem stanju, zapuštene i neuslovne za bilo kakve aktivnosti. Pored zaposlenih u Upravi Grada, mesne kancelarije koriste i mnogobrojna udruženja – šahisti, plesači, penzioneri, humanitarne organizacije itd.

Zahtevam da Grad preduzme sve neophodne mere da se Mesna kancelarija „Mija Stanimirović“ adaptira i time omogući Udruženju penzionera „Rentgenova“ normalne uslove za funkcionisanje- zaključio je Stanković

U ranijem periodu, do pre deset i više godina, vršeni su redovni obilasci mesnih kancelarija, zapisnički je konstatovano gde postoje problemi i šta je sve potrebno popraviti i zameniti, ali sa tom praksom se prestalo. Sada se samo od izbora do izbora vrši pregled stanja mesnih kancelarija, jer se u njima nalaze biračka mesta.

Promo

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *