Stanković: Obezbedićemo nove bezbedne autobuse i izgraditi sedam novih javnih garaža

Izgradnja novih garaža, proširenje kapaciteta parkinga i modernizacija gradskog prevoza predstavljaju ključne korake ka unapređenju života građana Niša, smatra kandidat za gradonačelnika ispred koalicije „Biramo Niš“ Đorđe Stanković. Tvrdi da grad trenutno raspolaže sa oko 4 hiljade parking mesta, a da je broj registrovanih automobila u Nišu više od 80 hiljada.

Stanković smatra da građani Niša upravo zbog ovog problema potroše prosečno 30 minuta tražeći slobodno parking mesto i da je za to direktno odgovorna gradska vlast, i da je njihov tim stručnjaka pripremio plan izgradnje sedam novih garaža na strateškim mestima u gradu.

„Pored toga, planiramo da obezbedimo dodatni parking prostor, čime ćemo povećati kapacitet na ukupno 15 hiljada parking mesta, pa će na ovaj način biti “pokrivene” potrebe grada i olakšan život građana koji svakodnevno gube dragoceno vreme tražeći mesto za parkiranje“ – kaže Stanković.

Dodaje da će Grad Niš imati nove udobne i bezbedne autobuse sa novom vlašću, i garantuje polazak svih linija na 15 minuta i novi plan noćnih linija.

„Sramota je da u gradu ove veličine gradski prevoz ne funkcioniše dobro, da imamo zastarele autobuse i linije gradskog prevoza iscrtane pre više decenija, koje ne prate razvoj grada“ – ističe Stanković.

Iz koalicije „Biramo Niš“ zahtevaju da ako se već pravi nova pruga Beograd – Niš, teretna pruga izmesti iz gradskih zona po ugledu na moderne evropske gradove ove veličine i da se u plan uvrsti i pravljenje lakog šinskog sistema koji će povezati Niš.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *