Stanković: Rasprava o medijima zakazana u nepristupačnoj sali za invalide

Miodrag Stanković, odbornik gradskom parlemantu i predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu saopštio je danas da osobe sa invaliditetom neće moći da učestvuju u raspravi o novoj Medijskoj strategiji jer je za mesto na kome će se održati odabrana sala Skupštine grada nepristupačna licima sa invaliditetom.

Miodrag Stanković

U eri savremenog društva ne sme se vršiti diskriminacija nad osetljivim grupama i uskratiti učešće na bilo kojoj javnoj raspravi jer ukoliko smo ravnopravni, to je nedopustivo. Dajem punu podršku Fondaciji PONS i pozivam organizatore da odlože javnu raspavu o Medijskoj strategiji koja je zakazana za 22.02.2019., kao i da se javna rasprava održi u adekvatnom prostoru, pristupačnom za sve zainteresovane građane, saopštio je on.

On kaže da su osobama sa invaliditetom u Nišu i dalje su najveći problem arhitektonske barijere i onemogućavaju im normalan svakodnevni život.

Nedopustivo je organizovati bilo kakve javne rasprave u Skupštinskoj sali u Nišu, koja je nepristupačna za osobe sa invaliditetom. Pozivam predsednika Skupštine Grada Niša, kao i gradsko rukovodstvo, da se izgradnja lifta u zgradi Skupštine Grada ne razmatra kao mogućnost, već kao neophodnost, kao i da se u gradu najskorije krene sa uklanjanjem arhitektonskih barijera – kaže Stanković.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *