Stanković: Skupštinske odluke su nelegitimne

Opozicija u Nišu bojkotovala je i sednicu Skupštine grada jer se njen rad ne odvija u duhu demokratije, saopštili su predstavnici ove političke grupe.

Miodrag Stanković foto DS

Skupština samim tim nema legitimitet i odluke koje se donose nisu legitimne, identična je situacija kao i u republičkom parlamentu. To vam je srpska nedemokratska matrica koju je nametnula SNS. Ova vlast je poklonila niški aerodrom Beogradu prošle godine a nešto slično se sada dešava i sa odlukom da se u gradsko preduzeće Toplana uvede privatni partner. O kom privatnom partneru se radi i šta se iza brda valja, s obzirom da partner nije poznat – izjavio je Miodrag Stanković šef odborničke grupe DS u Skupštini Grada Niša.

On kaže da je navodno razlog za javno privatno partnerstvo je što Grad nema novca da obavi rekonstrukcije 10 kotlarnica.

Lepo je to osmišljeno i sve je jasno osim gde su tu građani i zaštita njihovih interesa. S jedne strane Grad nema novca za rekonstrukciju kotlarnica a sa druge ima za rekonstukciju Trga Kralja Milana. U Srbiji je zavladala epidemija rekonstrukcija trgova i fontana, ta epidemija je stigla i u naš grad. Nakon rekonstrukcije Trga republike, kreće rekonstrukcija Trga Nikole Pašića u Beogradu, a paralelno u Nišu se kreće sa rekonstrukcijom Trga Kralja Milana – kaže Stanković.

Skupština grada Niša

U njegovom daljem obraćanju, Stanković navodi u saopštenju:.

Prilikom usvajanja budžeta za 2019. odbijeni su mi amandmani gde sam predlagao da se novac predviđen za rekonstruciju Trga Kralja Milana preusmeri na prioritete građana. Sada se iznos od 180 miliona dinara koliko je prilikom usvajanja budžeta Grada Niša za 2019. godinu bilo predviđeno da se u 2019. i 2020. potroši na rekonstrukciju Trga Kralja Milana rebalansom budžeta uvećava u 2020. za još 160 miliona dinara. Pa će tako rekonstrukcija Trga Kralja Milana koštati građane Niša 340 miliona dinara, ili 3 miliona evra. Nedopustivo je da se bez javne rasprave donose ovako važne odluke I da se na taj način troši novac građana – rekao je Stanković.

On kaže da je budžet Grada Beograda je 10 puta veći od budžeta Grada Niša pa se beograđani bune kada se radi rekonstrukcija trgova I fontana jer smatraju da postoje veći prioriteti.

Za 3 miliona evra mogli smo obezbediti besplatne udžbenike za sve đake niških osnovnih i srednjih škola, da se izgrade 5 obdaništa I time se smanji lista čekanja mališana u vrtićima ili da se izgradi Azil za napuštene životinje, ili da se taj novac uloži u rekonstrukciju kotlarnica. I ono malo novca što je bilo predviđeno za Azil za napuštene životinje, iznos od 1 miliona dinara za projektnu dokumentaciju je izbrisan što znači da neće ni jedan jedini dinar biti izdvojen za izgradnju Azila. Za saobraćaj se izdvajanja umanjuju za čak 150 miliona dinara – ističe Stanković.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *