Stigli prvi glumci na Filmske susrete – tu su Meto Jovanovski i Enver Petrovci

Sloboda Mićalović, Kalina Kovačević i Tanasije Uzunović, članovi žirija kao i poznati glumci iz bivše Jugoslavije Meto Jovanovski i Enver Petrovci prvi su glumci koji su stigli na Filmske susrete koji počinju večeras od 20, 30 sati na Letnjoj pozornici u Nišu. Tu je i ndirektor festivala Vladan Živković, saznajemo u Festivalskom centru.

Filmski-susreti

Plamirano je da se ključevi grada simbolično uruče Slobodi Mićalović, ovogodišnjoj predsednici žirija, posle čega će i zvanično početi “Filmski susreti”. Nagrada “Pavle Vuisić” biće uručena lazaru Lazaru Ristovskom čiji se dolazak očekuje popodne. Nagradu koju dodeljuje Grad Niš primiće glumica Dušica Žegarac, rekao mnam je Miroljub Jovanović, član direkcije festivala.

petrovci-i-meto
Petrovci i Jovanovski

Posle mnogo godina, sedišta će na ovim susretima biti numerisana.

satnica
Satnica festivala

Prva projekcija na ovogodišnjem festivalu je film Miloša Radovića “Dnevnik mašinovođe”, u kome osim Lazara Ristovskog, uloge tumače Petar Korać, Mirjana Karanović, Jasna Đuričić, Mladen Nelević, Nina Janković, Danica Ristovski, Haris Burina i Tihomir Stanić.

Drugi film prve večeri je “Sporazum” u režiji Predraga Radonjića, a glavni glumci u ovom ostvarenju su niški glumci Aleksandar Mihailović, Marjan Todorović i Dejan Cicmilović. Glavnu ulogu u ovom filmu tumači Vasilija Kokotović i a tu je i Haris Burina.

Kompleti karata koji se mogu kupiti u Oficirskom domu( Festivalski centar) koštaju 1.500 dinara, a ukoliko ostane karata posle prve večeri, prodavaće ih pojedinačno po ceni od 200 dinara za veče.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *