Štrajk u Konstantinu

FOTO; sportske.net
FOTO; sportske.net

Košarkaši Konstantina započeli su danas štrajk zbog neisplaćenih zarada. Poslednju polovinu plate primili su 5. decembra, a na ovakav korak odlučili su se pošto obećani deo novca nisu dobili do sredine ove nedelje.

Oni se ni večeras se nisu pojavili na treningu u hali Čair u predviđenom terminu (20h).

Trener Marko Cvetković kaže da igrači čekaju konkretan potez uprave, odnosno isplatu bar jednog dela zaostalih primanja.

– Ne postoji trener koji voli kad mu igrači štrajkuju, ali razumem njihove potrebe. Dosad su maksimalno profesionalno izvršavali svoje obaveze, ali i oni očekuju to od kluba. Razgovarao sam sa rukovodstvom, koje čini sve da se prevaziđe novonastala situacija. Nadam se da će problem biti što pre rešen, jer nam sledi serija utakmica koja će odlučiti plasman kluba ove sezone, rekao je Cvetković za gradjanin.rs.

Porodice većine igrača žive od njihove zarade, a došlo se dotle da oni koju su sa strane ne mogu čak ni da ih obiđu. Igrači su jedinstveni u svom zahtevu i neće trenirati sve dok im se neko od čelnika kluba ne obrati ili ne uplate sredstva.

Ukoliko se dogodi da se ekipa Konstantina u subotu u 20h, kada je na programu meč sa Borcem, ne pojavi na terenu, klub će od Saveza dobiti novčanu kaznu i biti u minusu za dva ili tri boda.

Naime u KLS se za pobedu dobijaju dva, a za poraz jedan bod, što uz kazneni bod daje pomenuti zbir. Ako se situacija ipak reši onako kako bi voleli svi ljubitelji košarke u Nišu, onda će uz kvalitet Čačana, veliki problem za Konstantin biti nedostatak treninga pred ovu značajnu utakmicu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *