Stranka slobode i pravde neće učestvovati na izborima u Nišu

Predsednica Gradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) u Nišu Jelena Milošević rekla je da stranka neće učestvovati na lokalnim izborima u Nišu, i ističe da je njihov lokalni odbor doneo odluku da, kako kaže, nastavlja borbu, ali za izborne uslove, te da 2. juna neće biti izbora, već još jedna farsa u režiji SNS.

Milošević ističe da je SSP dokazao migraciju birača na primeru kandidata za odbornika u Skupštini Žitorađa koji se nakon decembarskih izbora preselio u Niš, i da će ova stranka bojkotovati izbore.

„Nijedna preporuka ODIHR nije ispunjena, a izborni uslovi su sve gori. Ukazivali smo na migracije birača iz Žitorađe, Bele Palanke, Leskovca u Niš. Dokazali smo da je gospodin Marko Stošić iz Žitorađe postao Nišlija i da takvih ima na hiljade u Nišu, koji će umesto Nišlija odlučivati o sudbini grada. Dali smo predlog izmene ustavnog zakona kojim bi se izbori odložili za jesen i kako bi formiranje Komisije za birački spisak imalo smisla. Ostaćemo dosledni borbi za izborne uslove, jer Nišlije zaslužuju da njihov glas vredi“ – navela je Milošević.

Zaključuje da je pravo da biraš na izborima osnovna civilizacijska vrednost, i da ova odluka ne zaustavlja njihovu borbu za bolji život, kao i da je ovo prvi put da su saterali vlast u ćošak, i da bi još jedna runda pregovora dovela do rezultata.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *