Strašna tragedija: Voz prepolovio autobus – petoro mrtvih među kojima i dvoje dece

Najveća tuga u Urgentnom centru gde se su se prijatelji i rođaci okupili je bila za poginulom decom, Aleksom Dimitrijevićem (15) i Marijanom Kocić (17). Aleksa je poginuo na licu mesta. Marijana Kocić i Nataša Jovanović (42) su izdahnule na operacionom stolu. Klinički sentar je saopštio da će saopštiti imena još dvojice poginulih u ovoj tragediji.

Miodrag Lazić, načelnik Urgentnog centra, Miodrag Lazić kaže da ima još povređenih iz ove tragedije koji su životno ugroženi.

Saobraćajna nesreća se dokodila oko 7,35 sati kada je takozbvani đački autobus sa oko 35 đaka saobraćao prema prokuplju ka Nišu, a voz je ipšao iz Niša prema Prokuplju.

Lakše povređeni iz ove tragedije koja se ne pamti u Nišu kažu da su putnici mahom deca od 15 ili 16 godina vikali vozaču „Stani voz, stani voz“, ali on je očigledno hteo preko pružnog prelaza da da pređe pre voza. Mašionvođa zbog stresa prebačen odmah na psihijatriju, a kod vozača autobusa se ispituje da li je bio pod dejstvom alkohola ili umora zbog prekomerne vožnje.

Šesnaestogodišnjaci N.D. i J. P. koji su preživeli saobraćajnu nesreću kažu da je vozač u trenutku nesreće razgovatrao mobilnim telefonom i da su mu svi vikali „voz, voz“

  • Na tom priužnom prelazu i kod Čapljinca obično trubi i uspori I sada je tako bilo. Mi smo bili među zadnjim sedištima i samo nas je u trenutku udara odbacilo na drugu srtranu. Vikali smo da ide voz da se vidi da će doći do tačke sudara. Užasne scene su bile posle sudara. Krv na sve strane – kažu ovo dvoje učenika.

Jedan od lekara Hitne medicinske pomoći koji je bio na licu mesta takođe je imao potresne tvrdnje

Nemanja D. komšija Dimitrijevića koji su u ovoj tragediji izgubili sina kaže da je dečko bio „kao dukat“, da mrava nije zgazio.

  • Velika tragedija, ogromna. Mi smo kućni prijatelji i strašno mi je teško. Znam ga od malena. Išao je u Građevinsku školu „Neimar“ – kaže njegov komšija. Majka i otac su juče u Kliničkom centru u Nišu bili van sebe od bola. U Kliničkom centru se pojavila i razredna starešina Alekse Dimitrijevića, Biljana Milićević koja je u suzama jedva dolazila do daha.

Najpotresnija scena je bila kada su svi sakupljeni u jednoj prostoriji gde su Miodrag lazić saopštavali kako su povređeni. Tu su bili i desetak učenika srednje škole Nikola Tesla koji su došli da se raspitaju o svom drugu Marku Lazareviću.

  • Marko ima povredu kičme i živ je. Samo to mogu da kažem za sada – rekao je doktor Lazić.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *