Student Fakulteta umetnosti u Nišu na poklon dobio novi klarinet od kraljevskog para Karađorđević

Mladom virtuozu na klarinetu Andriji Jašareviću, studentu prve godine na Fakultetu umetnosti u Nišu, NjKV prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina svečano su uručili novi klarinet. Želja im je kako kažu da ga podrže na njegovom putu obrazovanja i daljeg usavršavanja. Predaja je izvršena u Kraljevskom dvoru u Beogradu.

Andrija Jašarević, student je prve godine na Fakultetu umetnosti u Nišu, na odseku za muzičku umetnost i trenutno je jedini klarinetista na akademiji od prve do četvrte godine. Njegova strast prema muzici je izuzetno snažna, a najveća želja mu je da završi muzičku akademiju jer planira da ceo život posveti ovoj umetnosti. Andrija živi u Aleksincu i svakodnevno putuje do fakulteta u Nišu autobusom ili stopira kako bi stigao na časove.

Tokom posete Dvoru, Njihovim Kraljevskim Visočanstvima je svoje umeće predstavio na svom starom klarinetu, koji je koristio zadnjih 10 godina i koji je takođe dobio zahvaljujući svom talentu.

„Najiskrenije se zahvaljujem Lajflajnu Čikago i gospođi Nadi Stivens, koja je sa svojim pokojnim suprugom, našim dragim Dejvidom, toliko puta pomogla našem narodu i to nastavlja i dalje. Pomoć danas odlazi gde treba i kada vidim koliko je radosti donela Andriji, sigurna sam da smo mu svi danas zajedno pomogli da nastavi svoje obrazovanje i dalje unapređuje svoj izvanredni talenat. Jako je bitno da pružamo podršku mladima, jer oni su naša budućnost.” – rekla je NjKV princeza Katarina.

Andrijina porodica, kako kažu iz fondacije, nije bila u mogućnosti da obezbedi novi kvalitetni klarinet koji bi odgovarao njegovom talentu, pa se on obratio Fondaciji Princeze Katarine za pomoć. Sredstva su obezbeđena zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Lajflajn iz Čikaga, koja više od 30 godina radi pod pokroviteljstvo Njenog Kraljevskog Visočanstva, pa će mladi umetnik moći da nastavi da teži najvišim dometima muzičke umetnosti.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *