Studenti Univerziteta u Nišu darovali najmlađe pacijente Kliničkog centra

Povodom predstojećeg dana Svetog Save, Studentski parlament Medicinskog fakulteta u Nišu, organizovao je humanitarnu akciju i pripremio paketiće za najmlađe pacijente niškog Univerzitetskog kliničkog centra. Ovogodišnjoj akciji, niškim medicinarima, priključile su se i kolege sa ostalih fakulteta Univerziteta u Nišu.

Sa ciljem da se bar malo olakša boravak u bolnici i obraduju najmlađi, kako kaže predsednica Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta, studenti su mališanima koji se leče u Univerzitetskom kliničkom centru, darovali preko 100 paketića koji sadrže slatkiše, slaniše, sokiće, čokoladu, društvenu igru, školski pribor, slikovnicu, bojanku i sve ono što može obradovati jedno dete.

Veliko je zadovoljstvo da se ova akcija proširila i da su učešće uzeli svi fakulteti, još deset fakulteta Univerziteta u Nišu. Iz godine u godinu je sve veći odaziv kako studenata tako i naših sugrađana uopšte. Ono što posebno razlikuje ovu akciju od prethodnih jeste što smo novčani prilog uplatili i deci sa Kosova i Metohije kojima nismo lično odneli paketiće ali smo prikupili novac od kog će im naše kolege napraviti paketiće“ – rekla je Aleksandra Ilić predsednica Studentskog parlamenta Medicinskog fakulteta Univerziteta u Nišu.

Rukovodilac Klinike za pedijatriju UKC Niš prof.dr Jelena Vojinović smatra da ova akcija ima višestruku korist što zbog dece koja rado primaju darove koji im puno znače tokom bolničkog lečenja ali i studenata, koji kroz ovu akciju i kroz boravak u okviru praktične nastave se druže sa malim pacijentima učeći, a ovog puta i darujući ih.

Duboko verujem da jedan ovakav humani čin doprinosi unapređenju akademskog kvaliteta svakog akademca i budućeg intelektualca ovog društva. Nažalost, ove zime smo posebno puni zbog velikog broja različitih respiratornih infekcija i problema koje deca zbog njih imaju, tako da je paketića trebalo više nego ikada i ovi mladi ljudi su ih obezbedili za svu decu“ – istakla je prof.dr Vojinović.

Ove godine , paketići su obezbeđeni za decu na svim klinikama koje zbrinjavaju najmlađe pacijente, pa su pored pacijenata Klinike za pedijatriju, Klinike za dečiju hirurgiju, ortoipediju i traumatologiju, paketići obezbeđeni i za pacijente na ORL klinici, Centru za zaštitu mentalnog zdravlja i Klinike za rehabilitaciju.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *