Stvoren na Nišvilu, orkestar „Very Naiss“ stigao do polufinala na takmičenju RTS-a

Orkestar „Very Naiss“ iz Niša oduševio je mnoge ljubitelje muzike, a koliko je kompaktna ova ekipa, pokazali su na takmičenju bendova Radio televizije Srbije gde su stigli do polufinala.  Sam orkestar je osnovan 2014. godine i premijerno se predstavio na Nisville. Orkestar je nastao kao potreba grupe prijatelja da prošire svoje muzičke vidike uz istovremeno druženje i dobru zabavu. Čine ga niški muzičari različitih generacija, različitih muzičkih afiniteta ujedinjenih u istoj želji da na muzičkoj sceni Srbije a i šire donese neki novi zvuk i žanr koji će biti prepoznatljiv i van granica Srbije.

 

Orkestar „Very Naiss“ kombinuje tradicionalnu balkansku muziku sa primesama (gypsy jazza,fanka,roka,bluza). Orkestar se sastoji od 8 clanova: saksofonista Iva Barčić, klavijaturista i aranžer Saša Barčić, gitarista Lazar Davidović, basista Marjan Manja Marković, bubnjar Zoran Kostić Kosta, perkusije Milan Jovanović Sima i vokali Ninoslav Dumitru i Elvin Eki Pavković.

160408-sasabarci

-Mi smo oduševili žiri i publiku jer sviramo te kavr varijante poznatih melodija na južnjački način. To oni u Beogradu i na severu naše zemlje retko čuju tako da su svi bili oduševljeni – priča Manja Marković. Saša iz benda dodaje da je malko ko očekivao uspeh te godine kada su stvoreni na Nišvilu, ali iskustvo i „igranje s muzikom“ je bilo plodonosno. Južnjački duh i temperament se opet pokazao u pravom – sjajnom – svetlu.

gradjanin.rs

2 Comments

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *