Suđenje Babićevom vozaču: Traže se svi snimci sa naplatne rampe Doljevac

Dejan Stanojević (35) vozač nekadašnjeg direktora “Koridora Srbije” Zorana Babića svedočio je danas pred Osnovnim sudom u Nišu, a pred većem je priznao „da je delimično kriv za tragediju“ koja se dogodila 31. januara oko 8,20 sati na naplatnoj rampi „Doljevac“. On je rekao da je vozio brzo i da je na putu bila poledica i magla.

On se vozeći svog direktora u „Škodi Superb“ tog dana „zakucao“ u Opel Astru u kojoj je bila Stanika Gligorijević (52) koja je na licu mesta bila mrtva. Povređena je Mirjana Aleksić iz Opela, sestra poginule Stanike, a Zoran babić je pritom polomio butnu kost. U ovoj saobraćajnoj tragediji povređene su još tri osobe.

Škoda je u toj nesreći udarila „Opel“, a ovo vozilo se zakucalo u zadnji deo „Pasata“.

Stiskao sam kočnicu jer sam video ispred sebe naplatnu rampu, ali vozilo nije kočilo već se automobil kretao po poledici. Ne zna da objasnim zašto sam vozio brzo u takvim okolnostima puta – rekao je Stanojević na suđenju i dodao da je magla bila gusta kao „brašno“ te zato nije video saobraćajne znake.

On se tereti za krivično delo ugrožavanja bezbednosti javnog saobraćaja jer kako se ranije konstatovalo, vozio u tim trenuvima 93 kilometara na čas, iako je u zoni naplatne rampe dozvoljena brzina 30 km/čas.

Advokat oštećenih u ovoj saobraćajnoj nesreći, Božo Prelević tražio je od suda da se prikažu svi snimci sa naplatne rampe gde bi se utvrdilo ko je zaista bio za volanom “škode” u trenutku nesreće?

Ni na jednom od snimaka se ne vidi ko je vozio „Škodu Superb“, ne vidi se bar na snimcima koji su dostavljeni tužiocu. Zato je potrebno da vidimo sve snimke – rekao je Prelević.

Suđenju nije prisustvovao Zoran Babić jer kako je rečeno nije uredno pozvan od suda, a neki svedoci su bili danas bolesni. Suđenje se nastavlja 12. februara.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *