Sve pršti u sukobu funkcionera SNS u opštini Crveni krst

Svađa, prljav veš, jasna podela na dve struje vodeće Srpske napredne stranke – sve je juče izašlo na površinu na sednici niške opštine Crveni krst koju je na kraju demonstrativno napustio predsednik Miroslav Milutinović jer mu predsedavajući skupštine Zoran Stojković, nije dao reč.

Predsednik Milutinović napušta sednicu – iza Zoran Stojković i desno Danijela Milićević – foto: RTV Belami

Pre toga, smenjena je većinom glasova (13:7) sekretarka Skupštine opštine, Danijela Milićević.

Sve se ovo odvijalo pred kamerama prisutnih televizija tako da je jasno kakva je saradnja čelnika opštine, „a, u korist građana“.

Jedna struja koju „predvodi“ Stojković, predsednik skupštine obrazlaže da Milićevićeva ima četiri plaćene funkcije, ali da je glavni razlog to što „nije obavestila četvoricu funkcionera da prijave imovinu zbog čega su kažnjeni sa 50.000 dinara od Agencije za korupciju“. Milićevićeva pak objašnjava „Građaninu“ da je sve bilo po zakonu i da je ona, posle sedam godina na ovoj funkciji, sve obaveze prema agenciji obavila.

Nije tačno da imam četiri funkcije jer sam dala ostavke, ali nisam kriva što to nije proknjiženo i zavedeno tako da se sada ispostavlja da i dalje primam naknadu za neke funkcije. Ova vanredna skupština na kojoj sam smenjena je samovolja pojedinca iza koga stoji neko na višoj funkciji. Ova sednica će biti plaćena iz budžeta 80.000 dinara što je apsurdno jer naredna, redovna sednica planirana je za nekoliko dana. Mora se reći i da je na odbornike vršen veliki pritisak da ovako glasaju – rekla nam je Milićevićeva.

Odbornici skupštine

Predsednik Milutinović kaže da prema koalicionom sporazumu, stranka SNS mora da predloži bilo koju smenu i slično.

Ja taj papir po kome je stranka predložila smenu ne vidim tako da se postavlja pitanje, ako je po koalicionom sporazumu, koliko je ovo legalno – rekao je Milutinović.

Ovoj smeni, odosno sukobu u SNS prethodila je žustra rasprava pre desetak dana, kada je Stojković predložio smenu Milićevićeve.

Mučnu situaciju u GO SNS Crveni krst može danas da razreši Gradski odbor ove partije, ali pitanje je da li stranka može da poništi odluku većine skupštine, a mnogo važnije pitanje je kako će posle ovoga da funkcionišu dve podeljene strane kada je reč o rešavanju nagomilanih problema građana opštine.

M.S.

5 Comments

    1. „Ko s’ djavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju“ ! „S’ kim si – takav si“ ! „Dala baba dinar ….“ i tako dalje i tako dalje.
      Kako Bog zna da spoji ljude … neverovatno !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *