Sve više i više turista obilazi Niš

Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku nastavljen je pozitivan trend rasta sa znatnim uvećanjem ukupnog broja turista u Nišu, kao i ostvarenog broja noćenja.

Centar Niša – foto: gradjanin.rs

U periodu januar-april došlo je povećanja ukupnog broja turista za 39% u odnosu na isti period 2016. godine. Broj domaćih turista povećan za 31%, a broj inostranih povećan za čak 50%. Ukupan broj ostvarenih noćenja u periodu januar – april 2017. god povećan je za 22% u odnosu na 2016. pri čemu je broj ostvarenih noćenja domaćih turista veći za 12%, a stranih za 35%, podaci su ovog zavoda.

Mnogi vole veselu atmosferu u kafanama

Kako je Turistička organizacija Niš u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije i samostalno tokom 2017. godine nastavila sa realizacijom kampanje promocije Niša kao turističke destinacije na potencijalnim tržištima u regionu i na destinacijama sa kojima kojima je povezan direktnim letovima preko aerodroma Konstantin Veliki očekujemo da će se ovakav trend rasta nastaviti tokom cele godine i da će se rekordni rast turističkog prometa nastaviti do kraja godine, navode u TON-u.

Najviše za sada ima turista u Nišu iz Bugarske, ali u gradu se često mogu videti Grci, Rusi i drugi državljani evropskih zemalja kojima je Niš interesantan za obilazak.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *