Svečana akademija: Država bez perspektivne mladosti je država bez budućnosti

Povodom obeležavanja Dana studenata Univereziteta u Nišu u velikoj sali Univerziteta organizovana je Svečana akademija, na kojoj su pored profesora i studenata, prisustvovali i resorni ministar za omladinu i sport Vanja Udovičić, kao i gradonačelnik Niša Darko Bulatović.

Tradicionalno se Dan studenata Univerzieta u Nišu obeležava 22.marta u znak sećanja na taj dan kada je 1936.godine u Nišu održana prva omladinska antifašistička konferencija.

Ovaj dan treba da nas podseti da su znanje i obrazovanje vrednosti koje treba da negujemo. Studenti su oduvek bili pokretačka snaga našeg društva i motor promena. Pozivam kolege studente da budu hrabri, istrajni i da ne odustaju od svojih ciljeva“, poručio je Miloš Dimić, predsednik Studentskog parlamenta Univerziteta u Nišu.

On je takođe naglasio da je neophodno pronaći mehanizme da studenti ostanu ovde, gde su i stekli znanje i da kreiraju svoju budućnost, a ne da odlaze u zemlje koje žele to znanje da iskoriste. Pored toga, istakao je nedostatak prakse, kao veliki problem studenata u našoj zemlji.

Nikada ne treba odustajati od svojih snova i svojih ciljeva. Nemojte se zadovoljavati malim stvarima i ne odustajte zbog minimalnih prepreka, koje vam u trenutku mogu delovati kao najveće. Iz odgovornosti ne smemo da odustanemo. Ako dovoljno verujemo u svoje ciljeve, možemo da učinimo velika dela“, rekao je Vanja Udovičić obraćajući se studentima.

Prisutnima se obratio i predsednik SKONUS-a Milan Savić, koji je takođe apelovao da nadležni treba da se pozabave problemom sve većeg broja odlaska mladih i obrazovanih ljudi iz naše zemlje.„ Država bez perspektivne mladosti je država bez budućnosti“, istakao je Savić.

Proslavu Dana studenata Univerziteta u Nišu uveličao je i nastup Ženskog akademskog hora Studentskog kulturnog centra. Organizator Svečane akademije je Studentski parlament Univerziteta u Nišu.

D. Vasić

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *