Svedočenje Anđele Mitić: Sreća je da umesto mene nije bila četrnaestogodišnja sestra

Anđela Mitić(17) koju je izbo britvom vojni penzioner Blagoje Stojanović u Osnovnom sudu u Nišu, izašla je sa Dečije klinike. Tog 23. jula, ona je bila u sudu da opravda izostanak majke koja se parničila sa Stojanovičćem. On je u jednom trenutku ustao, prsnuo joj suzavac u lice i zario bodež dva puta u vrat. Obilno je iskrvarila, ali su je lekari nekako spasli.

Anđela i Dalibor Mitić (klik za uvećanje)

Sada još preživljava traumu i uz pomoć Bensedina, lekova za smirenje, prebrodiće trenutno stanje.

On je ostavio štake i krenuo prema meni. Ja sam mislila da hoće nešto da mi kaže, da nešto poručim majci. U tom trenutku je izvadio sprej i prsnuo mi u lice, pala sam na pod suda, a on je pošao ka meni i ubo me dva ili tri puta. Bila sam apsolutno šokirana i mislila sam da me jako stisnuo na vrat. Ovaj advokat (Lazar Vujošević) i advokatica (Žaklina Mitrović) su mi pomogli. Bilo je još ljudi u hodniku i niko nije hteo da mi priđe – priča Anđela.

Anđela kaže da joj još uvek nije jasno kako su ga pustili da uđe u sud sa hladnim oružjem.

Meni je jednom pištao biper od žice grudnjaka i nije mi jasno kako je mogao da uđe tako. Sreća je da sam ja bila tu jer je lako mogla mlađa sestra od 14 godina da dođe i nju da napadne. Ja sam sada sama sebi spasla život, sva sam se tresla kada se sve to desilo. I uopšte ne znam razlog zašto je to učinio meni. Očigledno da se priprema na sve to – objašnjava ona i pokazuje ranu koju ima na vratu od uboda britve.

Ubodna rana na vratu

Ona kaže da je dedu dva puta videla u životu.

Deda je i ranije dolazio kod nas. Uznemiravao nas je. Lupao je na vratima, ali brat Dalibor ga je sprečavao da uđe u stan. Nije bio dobar čovek prema majci. Bio je vojno lice. Dok je čuvala njegovu ženu i njega stalno joj se drao, vikao. Ona je jednom reagovala i dala otkaz što je on teško podneo. Šta da kažem o čoveku koji je pre par godina pucao na nekog investitora. Zato mu je i oduzet pištolj. On je i jedan od faktora što nam se majka leči od depresije – priča Anđela kojoj je plan da upiše Medicinski fakultet ili kriminologiju.

Hodnik gde se dogodio pokušaj ubistva i samoubistva

Brat Dalibor: Dug prema Stojanoviću je vraćen

Prema rečima advokatice Blagoja Stojanovića, Žakline Mitrović, ovo vojno lice u penziji je od majke Tanje potraživao čak 3.300 evra, ali da to nije baš tako, svedoči Anđelin brat Dalibor.

Majka je zaista dugovala 1.000 evra i to je vratila, po 100 evra mesečno, ali ne znamo odakle njemu cifra od 3.300 to stvarno ne bih znao – tvrdi Dalibor Mitić.

tekst i foto: M.Smiljković

Napomena: Anđela nam je potvrdila da možemo da joj objavimo fotografiju lica bez zamagljivanja jer je maloletna!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *