Svi bi da budu direktori „Naisusa“ i „Medijane“

Od sutra do 20. septembra počinju razgovori komisije sa kandidatima koji žele da zauzmu direktorske fotelje u javnim gradskim preduzećima. Najviše zainteresovanih čini se ima za fotelju niškog vodovoda „Naisusa“ i JKP „Medijana“ gde se prijavilo po desetak kandidata. Bilo ih je i više, ali su vremenom shvatili da ne ispunjavaju uslove.

Skupština Niša daje poslednju reč o izboru kandidata

Niko od kandidata koje smo kontaktirali nisu hteli u javnost da ne bi prekršili proceduru. Ali, neki su nam kazali da se „koplja lome“ oko preduzeća gde ima najviše para.

Tako saznajemo da su u vodovodu, na primer, pored aktuerlnog direktora Dejana Andrejevića kandidati i pomoćnik gradonačelnika Miloš Banđur, nekadašnji član Narodne pa Demokratske stranke, Toplica Đorđević koji je dugo bio na visokim funkcijsama u gradu. U vodovodu su se javili i ozbiljni kandidati koji nemaju veze s politikom već sa strukom, a koji u „Naisusu“ rade i više od dve decenije.

To je samo jedan od primera. Poznatih imena iz društveno političkog života ima i među kandidatima za direktore u drugim preduzećima.

Od sutra, 9. septembra kreću razgovori za „Naisus“. O čemu se radi? Komisija razgovara i ispituje kandidate koje boduje od jedan do tri. Kasnije se sabiraju bodovi i imena prva tri kandidata idu na razmatranje prema Gradskom veću, a veće predloge šalje skupštini na izglasavanje koje bi trebalo da se dogodi u oktobru. Ovi upiti i bodovi su uobičajni kao što je dužina rada, rezultati, planovi…– priča nam jedan od kandidata.

Oko izbora direktora traje trvljenje i u samoj Srpskoj naprednoj stranci i koalicionim partnerima jer postoje struje koje bi postavile „svoje“ kandidate tako da se trenutno u gradu vode razni razgovori „iza zatvorenih vrata“ i kalkulisanja ko će sesti u fotelje direktora gradskih preduzeća.

M.S.

3 Comments

  1. Do dna ima još mnogo opet će se naći neko sa kupljenom diplomom koji daje puno para stranci, jer je to kriterijum, ko daje staru pšenicu, a ne pare koje su stečene od prirodnihj izvora .

  2. Toplica Djordjevic koji je svojevremeno imao 11 funcija? Malo se nakrao pa ajde opet. Andrejevic Dejan?- pa njemu ni ovcu na cuvanje ne bi trebalo dati a ne javno preduzece…Auuu dotakli smo dno! Jos sve usvaja i vece u kom sedi mladi narkoman od 20tak godinica sa neverovatnim iskustvom u svojoj oblasti. Odoh da se ispovracam!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *