Tabla raspisala konkurs za najbolji dečiji likovni i literarni rad

Niški kreativni studio i Internet časopis za podsticanje dečjeg stvaralaštva Tabla povodom organizacije festivala dečjeg stvaralaštva Tabla Fest 17, raspisuju javni konkurs za najbolji likovni i literarni rad učenika osnovnih škola na teme:

1. Moje srce je veliko kao tabla

2. Upoznao(la) sam divno stvorenje

3. Da imam čarobni štapić
Rok za slanje radova:Za radove koji stižu e-poštom 15. april 2017. godine, dok za radove, koji dolaze običnom poštom, datum slanja ne može biti posle 15. aprila 2017. godine. Radove slati na adresu:Niški kreativni studio (za „Tabla Fest 17“) Ljubomira Nikolića 17/26 18000 Niš ili na adresu e-pošte: tablafest@gmail.com. Radovi će biti ocenjivani po sledećim kategorijama:
1. Učenici I i II razreda*, odnosno I do III razreda**
2. Učenici III do V razreda*, odnosno IV do VI razreda**
3. Učenici VI do VIII razreda*, odnosno VII do IX razreda**
* Osmogodišnje osnovne škole, ** Devetogodišnje osnovne školeUslovi konkursa:Pravo učešća na konkursu imaju svi učenici osnovnih škola. Na ovaj konkurs zainteresovani učenici mogu poslati najviše tri likovna i tri literarna rada.
Literarni radovi treba da budu napisani u Vord (Word) dokumentu, na jednom od standardnih fontova (Times New Roman, Arial) veličine 12, na srpskom jeziku, ćiriličnim pismom.

Likovni radovi se šalju u originalu (nikako kao slika e-poštom). Podloga, tehnika i format – po slobodnom izboru.

Radovi treba da budu potpisani i to: literarni radovi na Vord dokumentu ispod rada, a likovni na poleđini crteža. Ukoliko se literarni radovi šalju grupno (na jednom Vord dokumentu), onda ispod svakog rada napisati podatke o autoru.Podaci o autoru koje je potrebno napisati:

Ime i prezime, razred, naziv škole i mesto (država), ime pedagoga i kontakt podaci (adresa e-pošte ili broj mobilnog telefona). Ukoliko učenik ne želi da mu eventualna nagrada stigne na adresu škole, treba da napiše i adresu stanovanja. Svi radovi koji ne ispunjavaju neki od uslova konkursa neće biti uzimani u ocenjivanje.

Prispeli radovi se ne vraćaju, a autori su saglasni da se njihovi radovi mogu objavljivati u Internet časopisu za podsticanje dečjeg stvaralaštva Tabla. Ko će ocenjivati radove?Literarni radovi:

Stručni žiri:

1. Srđan Siđa Živković, glavni urednik Table,
2. Rusomir Arsić, dečji pesnik,
3. Momir Moma Dragićević, dečji pesnik.

Dečji žiri:

Učenici osnovnih škola koje sarađuju sa Internet časopisom za podsticanje dečjeg stvaralaštva Tabla.

Likovni radovi:

1. Dragan Marinković, direktor Table,
2. Budimir Cvetković, akademski slikar,
3. Nebojša Stevanović Nepsa, slikar.

Napomena za literarne radove:

Literarne radove, koji nam stignu e-poštom, će ocenjivati (i nagrađivati) oba žirija, dok će one literarne radove, koji nam budu stigli običnom poštom, ocenjivati (i nagrađivati) samo Stručni žiri.

Rezultati konkursa će biti objavljeni do 15. maja u Internet časopisu za podsticanje dečjeg stvaralaštva Tabla.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *