Takmičenje “Besede u Zoranovu čast”

ove godine se održava po 12. put, u znak sećanja na premijera Zorana Đinđića. Poznato je koliko je Zoran Đinđić verovao u mlade, edukovane i hrabre ljude.  Slaveći život Zorana Đinđića, ove godine će besedništvo Zoranu u čast biti održano pod temom “Da mladi ljudi ne bi odlazili u svet, potrebno je da svet dovedemo u zemlju”.

Kao i svih prethodnih godina organizatori ovog takmičenja, Demokratska stranka i Fondacija “Dr Zoran Đinđić” učešće mladih u ovom besedništvu smatraju vrlo važnim za promociju vizije i vrednosti moderne Srbije, koje je upravo definisao dr Zoran Đinđić. Cilj takmičenja je, pored toga da se mladim ljudima omogući da iskažu svoje potencijale i unaprede veštine besedništva.

Mladi govornici starosti od 18 do 30 godina, bez obzira na formalno obrazovanje, pol, nacionalnost ili političko opredeljenje, mogu se prijaviti za kvalifikaciona nadmetanja u besedništvu. Zainteresovani učesnici/ce su obavezni/e da najkasnije do 24. februara 2017. godine pošalju prijavu sa naslovom, tekstom i snimkom svoje besede na e-mail: besedništvo@ds.org.rs ili na e-mail Gradskog odbora Demokratske stranke u Nišu nis@ds.org.rs. Učesnici/ce iz Niša sve informacije mogu dobiti na telefon: 065/2522364, objavila je Demokratska stranka u Nišu.

Stručni žiri će nakon analize i ocenjivanja izabrati polufinaliste takmičenja. Polufinale će se održati 4. (i 5.) marta. Finale takmičenja će se kao i uvek održati  12. marta, na godišnjicu Đinđićeve smrti, u Jugoslovenskom dramskom pozorištu u Beogradu.

gradjanin.rs

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *