Tihomiru Staniću Gran pri Naisa

Glavna nagrada, Gran pri “Naisa” na 54. Filmskim susretima u Nišu za najbolje glumačko ostvarenje pripala je Tihomiru Staniću za ulogu Dagija u filmu Dilirijum Tremens.

Tihomir Stanić

Pozdravlja vas Goran Marković, glumačko dete i reditelj filma. Ovu nagradu posvećujem stanpvnicima sela Rakita koji se bore za naše reke i planine. Hvala vam!- rekao je Stanić.

Nela Mihajlović, predsednica žirija zahvalila je publici „što čuva festival i za sve aplauze“. U žiriju koji je odlučivao o festivalskim nagradama bili su još glumci Goran Radaković i Tamara Aleksić.

Nagrada za najbolju žensku ulogu “Carica Teodora” pripqla je Nataši Ninković koja je priznanje posvetila preminulom Nebojši Glogovcu. Ovaj umetnik bi danas 30. avgusta napunio 50 godina.

Obeležio je naše živote i zato nagradu poklanjam njemu. Ne verujem u slučajnosti- rekla je Nataša Ninković kroz suze.

Statuetu „Car Konstantin“ je na manifestaciji podigao njen kolega Sergej Trifunović za ulogu Baneta u filmu „Ajvar“. I on je svoje priznanje posvetio Nebojši Gogovcu.

Povelja za izuzetnu žensku ulogu dobila je glumica Snežana Bogdanović. Marko Baćević je na ovom festivalu poneo nagradu za izuzetnu mušku ulogu za ulogu u filmu „Šavovi“.

Najbolje epizodne uloge su dali Vesna Čipčić i Vujović.

Najbolji debitant je bio Milan Kolak iz filma „Kralj Petar prvi“.

Po treći put je dodeljena nagrada za najkomičniju ulogu „Milorad Mandić Manda“, a to je ovog puta dobio Vlasta Velisavljević(94).

Strašno mi je drago što sam upoznao tako divnog čoveka kao što je Manda. I njegovu suprugu svakako. Dugo ću biti srećan zbog toga – rekao je Vlasta Velisavljević, protagonista filma „Taksi bluz“.

Specijalna priznanja od žirija za pružene uloge dobili su dečak Ivan Vujić, akter u filmu „Kralj Petar prvi“, Leon Lučev(„Teret) i Nataša Perić.

Ovi 54. Filmski susreti su se tradicionalno završili vatrometom s Tvrđave.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *