Tradicionalni koncert ansanbla “ORO”

Folklorni ansambl “ORO” Studentskog kulturnog centra Niš, zajedno sa gostima iz Kragujevca, održaće tradicionalni godišnji koncert večeras od 20 sati u niškom Domu Vojske Srbije. Karte po ceni od 200 dinara mogu se kupiti u prostorijama SKC-a, Šumatovačka bb, treći sprat ili u Domu Vojske na dan koncerta. Koncert se održava u ime Dana Univerziteta 22.marta.

oro

Ansambl narodnih igara i pesama “ORO”osnovan je 1959. godine na Univerzitetu u Nišu. Neguje narodne igre i pesme svih krajeva Srbije, sa posebnim akcentom na igre iz Ponišavlja i jugoistočne Srbije koje po svom temperamentu i živopisnoj nošnji spadaju među najatraktivnije.

Ansambl je nastupao u mnogim zemljama Evrope i sveta i osvojio brojna priznanja od kojih ćemo pomenuti da je 1964. i 1997. godine proglašen za najbolji igrački kolektiv u Srbiji. Učestvovao je na sledećim festivalima i osvajao nagrade u: Austriji, Belgiji, Brazilu,Bugarskoj, Grčkoj, Italiji, Kanadi, Makedoniji,Nemačkoj, Norveškoj, Poljskoj, Portugaliji,Republici Srpskoj, Rumuniji, SAD, Slovačkoj,Turskoj, Ukrajini, Filipinima, Francuskoj,Holandiji i Španiji. Kao jedan od najboljih folklornih ansambala u zemlji, Ansambl “ORO” je osnivač nacionalne asocijacije Međunarodne organizacije folklornih festivala i narodne umetnosti pod pokroviteljstvom UNICEFA – CIOFF“

A.K.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *