Treće mesto za niške streličare u Temerinu

Na dvoranskom državnom prvenstvu u streličarstvu, sportisti SK Niš ekipno su osvojili treće mesto. Takmičenje je bilo povereno SK Castle Archery iz Temerina.

Prvenstvo se održalo u dva dana, prvi dan je bio rezervisan za mlađe kategorije i veterane, a drugi dan za seniorske konkurencije. Ovo je do sada najbrojnije državno prvenstvo i brojalo je 165 takmičara, od toga čak 56 u najjačoj seniorskoj kategoriji olimpijskog luka.

Prvog dana naši takmičari su imali zapaženog uspeha u konkurenciji olimpijski luk veterani i olimpijski luk juniorke. Čedomir Marković je u konkurenciji veterana zauzeo treće mesto dok je u konkurenciji juniorki Katarina Sikiruš bila prva. U nedelju smo nastupili kako u ekipnom tako i u individualnom sastavu. Ove godine naš klub je zauzeo treće mesto u ekipnom plasmanu. Što se individualnog dela tiče naš najbolji takmičar Nikola Stefanović je i u polu-finalu i u meču za bronzu gađao sve do zlatne strele i oba puta bio poražen za debljinu strele jer je protivnik bio bliži centru. Naš najbolji takmičar je gađao odlično ali u sportu je ponekad potrebno i malo sreće koja nam ovog vikenda očito nije bila naklonjena, rekli su u klubu.

Ovim turnirom se završava sezona u dvorani i sledeća takmičenja streličare očekuje na otvorenom već za mesec dana.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *