Tri trudnice u niškom KC zaražene korona virusom

U niškom Kliničkom centru nalaze se tri trudnice na respiratorima. Pored dve trudnice čiji su plodovi za sada u redu, između četvrtka i petka stigla je još jedna trudnica iz Kuršumlije. Dve trudnice se nalaze na Klinici za pulmologiju, a jedna je na Ginekološko akušerskoj klinici i kod nje je zabeležena najteža klinička slika. Zato je s anestezije prebačena na GAK.

Prema rečima Nebojše Rančića, direktora Klinike za pulmologiju, dve trudnice koje se nalaze na pulmologiji su u stabilnom zdravstvenom stanju.

Stanje trudnice iz Niša na pulmologiji se intenzivno prati sa ginekolozima. Ima dobre vrednosti hemoglobina. Druga trudnica je dobro, ali njeno pravo stanje stvari još uvek ne znamo. Ona je uzorkovana u Domu Zdravlja u Kuršumliji. Očekujemo da danas dobijemo rezultat testova. Sada se spremamo da obavimo dopunski ginekološki pregled kod obe trudnice, a koje su na aparatima za kiseonik – rekao nam je direktor Rančić.

Radmilo Janković, direktor Klinike za anesteziju i intenzivnu negu rekao je da ova trudnica ima zadovoljavajuću gasnu razmenu, ali da se njeno stanje i dalje vodi kao kritično.

Ona je i dalje na respiratoru i stanje joj se stabilizovalo. Niko ne može da prognozira stanje, ali sve činimo da bude dobro – rekao je on.

Ohrabrujuće da se trudnica (34) iz Niša oporavlja dobro, ali je pod budnim nadzorom lekara.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *