Tribina: Vlast ne sme da preda Kosovo

Tribina “ Kosovo neotuđivi deo Srbije“ u organizaciji Pokreta Dveri održana je sinoć u sali MZ „Božidar Adžija“ u Nišu.

 

Cilj tribine je da se građani upoznaju sa stvarnim stanjem atmosfere na Kosovu i namerom da se od strane aktuelne vlasti potpiše sporazum o normalizaciji odnosa sa takozvanom državom Kosovo.

Dragan Todorović iz Istočne alternative naglasio je da Srbi moraju biti protiv potpisivanja bilo kakvog sporazuma sa trenutnom bilo kim iz Prištine, koji bi značio međunarodno priznanje Kosova kao samostalne države. Veruje da bi i unutrašnji dijalog o Kosovu doživio propast.

Na žalost preko Srpske liste, Albancima je vlast iz Beograda trenutno omogućila da legalizuju Kosovo kojim vladaju razne kriminalne grupe – rekao je Todorović.

Po njemu karaj svega neće biti odricanje od Kosova i Metohije kroz potpisivanje obavezujućeg sporazuma sa predstavnicima tzv „države Kosovo“, već kad se Srbija svede na granice „beogradskog pašaluka“.

U svom obraćanju gospodine prof.dr. Slobodan Samardžić, predsednik Državotvornog pokreta Srbija, naglasio je da je neophodno državanje ovakvih tribina, „kao trenutnu vrstu pritiska na Vučića i Dačića koji su prihvatili da predaju Kosovo i Metohiju“.

Posebno se osvrno na ubistvo Olivera Ivanovića, zbog koga je prekinut briselski dijalog i upoznao je okupljene da je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić otišao na Kosovo po nalogu iz Brisela, a na poziv Tačija, da umiri Srbe.

Prema gospodinu Samardžiću veliki je problem, što će samo pojedini portali preneti o večerašnjoj Tribini.

Boško Obradović, predsednik Pokreta Dveri insistira da niko od Srba nikad ne sme dozvoliti sebi da potpiše priznanje nezavisnosti Kosova i Metohije.

Tribini nisu prisustvovali Marko Jakšić ispred NP „Otadžbina“ Srba sa KiM i Dragana Trifković ispred Narodnog pokreta. Organizator nije ni na koji način pomenuo niti opravdao njihov izostanak. Nije niko pozvao ni da se Oliveru Ivanoviću minutom ćutnje oda počast.

P.Z.

1 Comment

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *