Trideset šest Srba „zatočeni“ na aerodromu u Kataru


Poslednja vest: U toku današnjeg dana avion iz Katara sa Srbima bi trebalo da poleti put Beograda. Ovo nezvanično saznajemo od putnika na ovom aerodromu.


Srbi u Dohi (foto Miloš Stanković)

Na aerodromu Hamad u Dohi (Katar) preko 40 sati boravi 36 srpskih državljana koji čekaju dozvolu Republike Srbije da avion može da ih doveze u maticu odnosno da sleti na niški ili beogradski aerodrom.

Novinarima se danas obratio Miloš Stanković (26) koji se na tom aerodromu nalazi sa još trojicom drugara.

Više od 36 sati čekam informacije o tome da li ćemo i kada moći da se vratimo kući. Među nama su i stariji ljudi, a nekoliko osoba su hronični bolesnici kojima je potrebna terapija. Prva grupa je stigla na aerodrom pre više od 36 sati, izmoreni smo i izmučeni, nemamo gde da spavamo. Katar nam izlazi u susret, pa imamo hranu i piće, ali ne znamo koliko će to gostoprimostvo trajati. U komunikaciji smo sa ambasadom Srbije, međutim, nikako da dobijemo neku konkretnu informaciju – Katar i ambasada nam govore da imamo avion na raspolaganju, ali se čeka dozvola iz Srbije da avion sleti u Beograd. Apelujemo na nadležne organe u Srbiji da daju potrebnu dozvolu kako bismo se što pre vratili kući – napisao nam je Stanković.

Sa novinarom Kurira je razgovarala njegova majka Mirjana Stanković koja kaže da je najveći problem to što im je rečeno da se ovaj aerodrom zatvara 23. marta.

Do danas nisu hteli da alarmiraju javnost, ali s tom informacijom o zatvaranju aerodroma zavladala je mala panika. Ima tu i insulinskih bolesnika i dece i trebala bi naša država što pre da reaguje kako bi se svi vratili kući – rekla je Stankovićeva našem reporteru.

Među ovim putnicima nalazi se i jedan državljanin Crne Gore.

M.S.

foto Miloš Stanković

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *