Trudnica upala u otvoreni šaht

Trudnica M.S.(34) u devetom mesecu trudnoće upala je pre dva dana u otvoreni šaht pored trotoara na Keju Kola srpskih sestara kod Vojne garnizonske ambulante u Nišu. Ona je išla ulicom i u jednom trenutku propala kroz otvor gde je kako saznajemo pored velikog stresa zadobila i povredu noge.

Mi smo intervenisali oko 10,30 i odmah odveli ženu na Ginekološko akupšersku kliniku – rekli su nam u Hitnoj pomoći u Nišu.

U niškom porodilištu saznajemo da je beba trudnice dobro.

Nakon pregleda na GAK-u je konstatovano da su trudnica i beba dobro. Ona je kasnije prevezena na na ortopedsku kliniku gde joj je ustanovljeno da nagnečenje leve potkolenice – saopštili su nam u Upravi Kliničkog centra u Nišu.

Čovek koji je bio svedok njenog pada, V.Ž. kaže da je žena išla normalno ulicom ispred njega i da je samo „propala u zemlju“.

Ona nije razgovarala telefonom ili slično. I tek je ispred mene samo nestala. Počela je da vrišti od bolova i straha jer se uplašila za bebu, a sigurno je doživela i veliki stres. Na ovoj šahti su bile dve cigle od kojih je jednu ona, kad je nagazila, slomila tako da joj se obmotala oko noge. Ja sam prvi pokušao da je izvadim i nekako sam uspeo, ali nisam je skroz izvukao jer nisam smeo da je pomeram. Onda sam zvao Hitnu pomoć, ali su pritrčali iz garnizonske ambulante tehničari i ljudi koji su se tu našli. Koliko sam video imala je ogrebotine po nogama. To je bilo strašno da žena u devetom mesecu trudnoće može tako da nagrabusi i ne daj bože mogla je kičmu da povredi – kazao nam je Živanović.

U ovom delu Niša, nedostaje veliki broj šahti koje kradu prodavci sekundarnih sirovina da bi ih prodali na otpadima, a ovo nije prvi slučaj da se Nišlije povrede nakon upada u neobezbeđenu rupu.

M.S.

foto:V.Ž.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *