Turizam veliki potencijal opštine Crveni krst

Opština Crveni krst ima tri turističke lokacije na kojima planira ulaganja kako bi se ova grana privrede razvila. Prof dr Miroslav Milutinović kaže da su to banja Topilo, niška Tvrđava i Vidrište kod sela Miljkovac.

Za sada je kako on kaže, uložen jedan deo sredstava od 280.000 evra u izletište Vidrište koje je sada kompletno opremljeno za izletnike.

Cilj ovog velikog projekta je da se osnovi turističkog potencijala podignu na viši nivo. Opremljena je kompletna infrastruktura i urađen mobilijar u Vidrištu. Napravljene su izletničke staze, asfaltiran je put od izletišta do Miljkovca. Izgrađeno je osam izletničkih stolova, 18 klupa za odmaranje, postavljeno 30 stubova za osvetljenje a tu su i devet nadzemnih kamera“, rekao je predsednik GO Crveni Krst Miroslav Milutinović.

On je dodao da se očekuje selidba tvrđavske pijace posle čega će ovaj istorijski spomenik „zasijati“ u pravom svetlu. On je napomenuo da se očekuje i ulaganje u banju Topilo, ali je potrebno da se reše neki vlasnički odnosi.

Imali smo interesente, naše ljude iz inostzranstva koji su hteli da tamo izgrade hotel, ali je sve stalo dok se ne reše ti odnosi – rekao nam je Milutinović.

gradjanin.rs

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

© 2023 GRAĐANIN - Gradjanin.rs je upisan u Registar medija Republike Srbije pod rednim brojem: IN000266