Tužno: Radnici će s 10.000 dinara platiti dug za struju i vodu – za hranu nema

Bivši radnici propalih firmi u Nišu, od danas će moći da podignu 10.000 dinara u Poštanskoj štedionici, a od tih para, kako nam kažu, pokriće dugove za struju i vodu.

bivšii--radnici

-Taman toliko „izlazi“. S 10.000 dinara platiću struju da ne isključe domaćinstvo. Imam neki mali dug za vodu i s ovim računom, kažem taman. Pa špta da radim, uzeću tu „crkavicu“. Tužno je sve ovo šta se radi s nama – kaže Zoran Nešić koji je 38 dana štrajkovao glađu zbog neisplaćenih zarada u vrednosti od 6,5 miliona dinara.

On pretpostavlja da će i drugi radnici na isti način potrošiti ovaj novac čije je uplaćivanje jutros najavio gradski većnik Mihajlo Zdravković.

Zdravković je zapravo na jednom od prošlih sastanaka s radnicima rekao da će ta suma biti izuzeta od konačne cifre za uplatu radnicima. To opet znači da se ova suma ne može nazvati „jednokratnom pomoći“. Na ovu pomoć ima pravo oko 5.000 radnika, a mogu je primiti radnici samo onih firmi koje skroz nisu „ugašene“.

M.S.

4 Comments

 1. Nišlije, glasali ste DA SRBIJA POBEDJUJE i sada „gledajte“, nema kukanja….. izvršitelji odmah posle leta kreću u naplatu, harač će biti lepa reč za otimačine koje će se dešavati. 48 posto naroda je to htelo!!!

 2. Ako neko još čita Bulgakovljev roman „Majstor i Margarita“ videće da je on odavno predvideo, ne ono što će se desiti u SSSR-u, već ono što se dešava u današnjoj Srbiji. Vladaju u Srbiji Azazel i Behemot. Samo oni mogu da „daju“ ljudima mrvicu od njihove zarade i da to nazovu „pomoć“. Sotonski je karakter ove vlasti.

  1. Koji je karakter naroda ?
   Za ovu dvojicu znamo , poneki /Azazel i Behemota/?
   Postoji i „Egzorcist“ /u milione jedinki/ , širom Srbije!

 3. Taman za Dzurdzovdsnsko jagnje!
  Za sledeci „Djurdjevdan“ , „sledi“ im josh 10.000 din. …i sve tako , svake naredne godine, dok im ne isplate , valjda !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *