TV duel: Glas u nebesa, a m… pod pepel

Milosav-Jukic1
piše:dipl.ing Milosav Jukić, niški privatnik

Na uslišenu molbu zamenika gradonačelnika, da ima TV duel sa predstavnikom Skupštine stanara, ja se nacrtah pred TV. Sedoh pored onaj TV od metar pa se setih, „lele, kad mi izripi u golem plan, ću se izvrnem“. Pređoh u spavaću sobu. Mali TV a ležiš, ništa od izvrtanje. Mislio sam da počinje u 16 sati ali jok, kasne ili kasnije počinju. Od to čekanje, što leskovčani kažu, „izgoreja sam ko licna na osigurač“.

Počinje. U ležećem položaju nos mi smeta da vidim baš sve pa se odlučih na slušanje. Šta da radim kada sam nadaren. „Zahtevi su opravdani..“, „Računi su nerazumni…“, „Agencija za energetiku naplaćuje 25%…“. „Žvirnem“ pored nosurdu i vidim da Đokica ćuti. Pa ko to priča? Ima još neki predstavnik Skupštine stanara? Ima, Slavković. Raspalio po ovima iz gradske uprave i strankama pa ne staje. Evo i moje drage, „šta kaže“. Ako počnem da objašnjavam, nema ništa da čujem. Opet me naši leskovčani spasiše. „Utepuje se ko mače na tavan“. Kratko i jasno. „Ja sam došao iz realnog života, jedini tamo…“… Vidim ja da Đokica ovde svratio da odmori, pošao do svojih pa se umorio uz put. Onda je Slavković prešao na Đokicu. Hvali ga ali mu nije jasno, šta će on sa građanima, pogotovu sa onima što koriste internet. On treba samo da da ideje a građani neka postupe po uputstvima. Počeh da sumnjam, ovaj će na kraju da zagrli i izljubi Đokicu. Na pomen Parking servisa, odmah je dao podršku. I on misli tako.

Tv-duel

I tako beše do kraja. Malo ga voditeljka „čvrljiše“, podseća ga na obećanja. Neće to dugo gospođo, gasimo mi tu nišku tv, pa se posle podsećaj što. Još mi ostade nejasno što grad nije poslao nekog, da čujemo kakvi su stavovi grada. Kakav je to duel, dva predstavnika Skupštine stanara i ni jedan predstavnik grada? Da nije u pitanju ono leskovačko “Glas u nebesa, a m… pod pepel“?

1 Comment

  1. Ovaj tzv zamenik tzv gradonacelnika,narodu poznat sto je po Duvanistu od vrata do vrata s kantarce prodavao sir,pre nego sto je poceo da prodaje maglu i da glumata biznismena.On bi u duel mogao jedino s nekim polupismenim bostandzijom,mada bi ga i ovaj nadgovorio.Pominje,kako smo lako dosli do stanova…kao da to ima veze sa cenom grejanja.Nekomje otkupio,neko kupio,neko nasledio,zar je to bitno?Na kraju,pohvali nam se da ga je i on otkupio za 1600 maraka,ako se secam.Samo nam ne rece odakle mu lova za firme koje je ,isto tako,verujem,pokupovao za dzaba.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *