Tvrđavska pijaca se seli posle 2019. godine

Goran Đorđević, direktor JKP „Tržnica“ izjavio je da se očekuje preseljenje Tvrđavske pijace u Nišu na prostor otvorenog tržnog centra u Nišu. On je rekao da je sudski spor završen tako da je cela parcela OTC-a u rukama Tržnice tako da se očekuje raspisivabnje konkursa za projekat pijace nakon čega će se preseljenje realizovati.

Dobili smo sudski spor i u toku sledeće godine moramo da imamo projekat koji će zadovoljiti sve standarde. Postoji još jedna lokacija, bočno od KP doma gde postoji veliki prostor, blizu je auto puta, ali za sada su to planovi. Nastojimo da prodavcima izdignemo deo prostora iza tezgi da ne bi stajali na betonu dok prodaju. Preseljenjem će se „otkriti“ Tvrđava, a posebno beogradska kapija koja je nalepša na ovom istorijskom spomeniku – rekao je Đorđević prilikom gostovanja u TV „Zona“.

On je rekao da će sadašnji pokrivač pijace kod Tvrđave biti namešten na nekoj od pijaca u gradu gde je to najpotrebnije.

M.S.

1 Comment

  1. Vi ste ozbiljna novina /sajt , dnevni list…/ i zato budite ozbiljni ! I vi poverovaste u ove njihove nebuloze ? Oni ne umeju da pomere ni šahofsku figuru /jer ni dupe ne pomeraju za bilo šta drugo/ a kamoli ovoliko tezgi !
    Tandara-broć !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *