U 33 stana udobniji dom dobilo 36 dece u Nišu

Trideset tri porodice iz Niša danas su dobile ključeve od stanova u kojima će udobnije živeti nego do sada.

Mihajlovićeva i Bulatović pred dodelu ključeva – foto: Vlada Srbije

Porodice koje su zbog klizišta u Mramoru ostale bez domova i socijalno ugrožene Nišlije sa najnižim primanjima, ukupno njih 33, dobilo je danas ključeve od takozvanih socijalnih stanova u Ulici Majakovski. U 33 stana uselilo se danas trideset šestoro dece.

Osamnaest stanova dato je u zakup po ceni od 1,20 evra po kvadratu, a petnaest je dodeljeno porodicama koje su izgubile kuće u Mramoru zbog klizišta. U ovoj ceremonijalnoj podeli ključeva niko nije dobio stan u svom vlasništvu.

Na prodaju je u ovoj i još jednoj zgradi ostalo još 40 stanova (od 52 do 70 kvm) koji će se prodavati po ceni od 697 evra.

Potpredsednica Vlade Republike Srbije i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas ovoj dodeli ključeva u Nišu, izgrađenih u okviru programa gradnje socijalnih stanova koje sufinansira država preko resornog ministarstva.

Ona je navela da će se u stanove, čiju je izgradnju finansirala država, useliti 18 porodica u kojima ima ukupno 36 dece, a stambeno pitanje rešiće sedam porodica sa samohranim roditeljima, porodice sa osobama sa invaliditetom, kao i jedna porodica sa šestoro dece.

Verujem da građani Niša vide rezultate koje smo napravili u poslednjih nekoliko godina. To nisu samo stanovi, veći i aerodrom, koji ove godine ima 300.000 putnika i u koji ćemo uložiti još pet miliona evra u naredne dve do tri godine, najavila je Mihajlović.

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović rekao je da, zahvaljujući podršci resornog ministarstva i Vlade Srbije, ovaj grad radi na više projekata, uključujući i projekat izgradnje 70 stanova, koji je godinama čekao da bude realizovan.


Izgradnja zaobilaznice oko Niša

Takođe, kako je dodala Mihajlovićeva, uloženo je i približno 1,2 milijarde dinara u održavanje puteva u Nišavskom okrugu u prethodne tri godine, a očekuje nas i novi veliki projekat – potpisivanje ugovora sa EIB za modernizaciju i elektrifikaciju pruge Niš–Dimitrovgrad i izgradnja obilazne pruge oko Niša, u vrednosti od 250 miliona evra.


gradjanin.rs/agencije

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Grada Niša.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *