U Aleksincu najlepši bokser „Gregori Pek“ iz Vršca

Sveukupni pobednik 17. Međunarodne izložbe pasa svih rasa u Aleksincu je nemački bokser “Gregori Pek “, vlasnika Miće Joksića iz Vršca, drugo mesto osvojio je Zlatni retriever “Fortuna“ iz Rusije, vlasnika Nikolaja Zaharova dok je treće mesto pripalo italijanskom hrtu “Mazek“, vlasnice Mile Nikolić iz Beograda. Na izložbi su učestvovalo 92 različite vrste pasa.

Jugoistočna Srbija bila je ovog vikenda centar dešavanja što se tiče izložbi pasa svih rasa .

Prva manifestacija na takmičenju održana je u Aleksincu u subotu pre podne da bi se u večernjim satima preselila u Sokobanju na terenima „Padina . Nedelja je bila rezervisana za Paraćin gde je izložba održana na terenima bivše kasarne.

U Aleksincu, u parku Brdjanka održana je 17. Medjunarodna izložba pasa svih rasa za titulu CAC. Na izložbi je učestvovalo 290 pasa iz cele Srbije , kao i psi iz Litvanije, Estonije , Holandije, Belgije, Italije, Švajcarske, Francuske, Crne Gore, Rusije, Bugarske, Makedonije.

Sve je proteklo u najboljem redu. Ova smotra pasa, svake godine dobija sve veći značaj, a to potvrdjuje da je sudilo, čak 6 medjunarodnih sudija i da je broj pasa koji učestvuje na Izložbiu Aleksincu sve veći – rekao je predsednik Kinološkog kluba „ Milovoje Prendić„ – Toplica Zdravković.

Delegat takmičenja bio je lično , generalni sekretar Kinološkog saveza Srbije, dr Mahmut Aldagistani koji je uručio pehar vlasniku pobedničkog psa .

Takmičenje je organizovalo Kinološko društvo „Milivoje Prendić„ iz Aleksinca u saradnji sa Kinološkim savezom Srbije, a pod pokroiteljstvom Opštine Aleksinac .

Sa takmičenja je direktno izveštavao i engleski novinar Četan koji radi za poznatu medisku kuću “ Our dogs “ .
Interesovanje za ovo takmičenje bilo je veliko jer ga je obišlo nekoliko hiljada ljudi , a najviše su se radovala deca koja su imala prilike da se druže že sa svojim ljubimcima .

tekst i foto: Dušan Stevanović (www.aleksinac.biz)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *