U današnjoj policijskoj akciji privedeno 15 osoba

Stop-policijaU jutrašnjoj akciji PU „Niš“ privedeno je 15 osoba i izvršen pretres 48 objekata. U najvećoj policijskoj akciji posle „Groma“ pronađeni su i oduzeti razni narkotici, oružije i jedno vozilo.

Akcija je sprovedena u Aleksincu i Nišu, a protiv privedenih biće preuzete zakonske mere.

U akciji koja je izvedena danas uhapšeni su i Vladimir M.(1968), Snežana M.(1949) i Slavica M.(1955) iz Niša, zbog osnova sumnje da su izvršili krivična dela pronevere i zloupotreba službenog položaja i protivpravno prisvojili oko 9.800.000 dinara.

Sumnja se da su osumnjičeni glavni blagajnici Vladimir M. i Snežana M., zajedno sa likvidatorom Slavicom M. u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika u Nišu, od osoblja Ambulanti koje su u sklopu Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika u Nišu koje naplaćuju usluge u gotovini, primali novac i čekove na ime usluga pacijentima koji su protivpravno prisvajali umesto da ga uplaćuju na tekući račun Zavoda za zdravstvenu zaštitu radnika u Nišu. Osumnjičeni su na taj način prisvojili 9.800.000 dinara, navodi se u saopštenju policijske uprave Niš.

Kako bi prikrili manjak u blagajni osumnjičeni su sačinjavali blagajničke dnevnike sa neistinitom sadržinom i bez priloženih kopija priznanica o primljenom novcu, a takve blagajničke dnevnike su dostavljali likvidatoru osumnjičenoj Slavici M. koja ih je kao ispravne overavala svojim potpisom i dostavljala knjigovodstvu na knjiženje.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *