U nedelju evakuacija dela naselja Stevan Sinđelić zbog uklanjanja pronađene bombe

Zbog uklanjanja bombe koja je nedavno pronađena na gradilištu novog dela Naučno tehnološkog parka u Nišu, štab za vanredne situacije doneo je naredbu o evakuaciji dela niškog naselja Stevan Sinđelić u nedelju ujutru u 6 sati. Za građane će do trenutka uništenja bombe biti obezbeđen smeštaj.

Specijalne ekipe deminera će u nedelju izmestiti neeksplodirani Tomahavk koji datira iz vremena NATO bombardovanja, a teška je 1 tonu. Iz niške policije obaveštavaju da je Gradski štab za vanredne situacije Grada Niša doneo naredbu o evakuaciji stanara Bulevara Nikole Tesle, i ulica Aleksandra Medvedeva i Beogradske.

„Molimo vas da napustite objekte u nedelju, najkasnije do 7 časova i da povedete svoje kućne ljubimce, da prethodno otvorite prozore i spustite roletne i da starije i bolesne osobe, osobe sa posebnim potrebama i majke sa decom organizovano krenu iz naselja Stevan Sinđelić u objekte za zbrinjavanje stanovništva u Nišu“ – navode iz policije.

Građani će do trenutka uništenja bombe biti smešteni u Hotelu „Centro Turist“, Centru za pružanje usluga socijalne zaštite „Mara“, Centru za stručno usavršavanje, Romskom kulturnom centru i Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“.

Stanarima Bulevara Nikole Tesle i ulica Aleksandra Medvedeva i Beogradske zabranjuje se da se kreću i parkiraju u ovim ulicama.

„Stanari da pomere svoja vozila do 22 časova u subotu, 20. aprila, a u suprotnom će vozila biti premeštena na parking prostor AMD „Petar Rinčić“ Niš, bivša auto pijaca – auto poligon kod Niške tvrđave, i parking supermarketa „Mega Maksi“ u Ulici 12. februar br. 80, koji će biti besplatni“ – dodaju iz policije.

Ekipe Doma zdravlja, hitne pomoći, Gradske opštine Crveni Krst danas će obići naselje Stevan Sinđelić i razgovarati sa ljudima, dati im najsvežije informacije i uputstva, a građani se za sve dodatne informacije mogu obratiti na broj telefona 193.

M.T.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *