U Nišu i okolini krade se sve – akumulatori, svinje, kazani…

“Strategija bezbednosti grada Niša”, bila je tema tribine na kojoj se prvi put javno progovorilo o realnim problemima građana, ali pre svega opštine Crveni krst.

Najkritičnija tačka bezbednosti je locirana između glavne autobuske stanice do naselja Stočni trg. Na tribini u Mesnoj kancelariji „12.februar“, pored građana bili su gradonačelnik Niša, Darko Bulatović, predsednik opštine Crveni krst Miroslav Milutinović i načelnik Policijske uprave u Nišu Ninoslav Mitić.

Oni su kazali da je opšta bezbednost u Nišu na zadovoljavajućem nivou (posebno u odnosu na druge gradove), mada bi u ovom delu Niša bezbednosti više trebalo posvetiti pažnju.

Na tribini je najviše pažnje privukla pojava građana da postoje dečaci, starosti od 12 do 15 godina koji terorišu i pljačkaju građane oko i u velikoj pijaci. I to čine u ime nekih starijih osoba. Bilo je rečeno da je upravo ta grupa napala policajca sredinom godine i pretukla troje đaka. Građani su markirali i Ulicu Đuke Dinić, jednu od najfrekvetnijih u gradu tako da se često događaju krađe, i u prodavnicama i na ulici.

Ulica Đuke Dinić kod velike pijace i autobuske stanice

Načelnik policije Mitić je rekao da je procesuiranje maloletnika malo komplikovanije, ali i da građani moraju više da sarađuju s policijom.

Opština Crveni krst u svom sastavu ima 23 sela tako da je na tribini rečeno da ima mnogo krađa iz domaćinstava.

Jedan meštanin sela Hum je rekao da su mu mu iz dvorišta ukrali bakarni kazan za pečenje rakije. Kradu se svinje, alatke, sve što lopovima dođe pod ruku, čulo se na tribini.

Unazad nekoliko meseci, “aktuelne” su krađe akumulatora koji se prodaju na otpadu. Jedan od ljudi iz publike koji živi u Beogradmali, rekao je da je gledao kako mu maloletnici kradu akumulator iz automobila, ali nije smeo da izađe iz kuće i osujeti ih u tome jer se bojao da će ga fički napasti.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *