U Nišu se prvo otvaraju četiri pijace – evo i koje?

Četiri „zelene“ pijace u Nišu biće otvorene sutra 22. aprila. To su pijace Krive livade (Bulevar Nemanjića), Bubanj, Ćele Kula i Durlan – Bašta. Najveća pijaca u Nišu – Tvrđavska verovatno neće biti otvorena do kraja vanrednog stanja jer kako nam je saopšteno, nema tehničkih uslova da se postave trostrane folije na tezgama.

U javno komunalnom preduzeću Tržnica koja gazduje pijacama kažu da će ovi otvoreni pazari raditi do 15 sati, nakon čega će se dezinfikovati.

Pijace danas nisu otvorene jer Institut za zaštitu zdravlja mora pre otvaranja, a po uredbi, da pregleda još jednom dezinfikovanu površinu. Na svakoj pijaci postojaće jedan ulaz sa našim čovekom koji će prskati ruke dezinfekcionim sredstvom mušterije, ali i koji će određivati koliko ljudi može da uđe na pijacu da se ne bi stvarale gužve. Na ove četiri pijace možemo da postavimo folije sa sve tri strane tezge, sem sa one gde stoji prodavac, a koji će takođe morati da nosi masku. Na Tvrđavskoj to za sada nije lako izvodljivo postaviti te trostrane folije tako da ne znamo kada će i ona biti otvorena  – rekao nam je Siniša Marjanović, šef pijačarskog sektora u Tržnici.

Svuda gde se budu otvorile pijace radiće samo zeleni deo gde se mogu kupiti krompir, luk, salate, šargarešpa i drugo dok robni delovi neće biti u funkciji verovatno do kraja vanrednog stanja. Za sada je otvorena samo kvantaška pijaca u Nišu.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *