U Nišu vodi Vučić sa 45% glasova

Trenutno u Nišu vodi Vučić sa 45,73 %, drugi je Janković sa 23,32%, dok je treći Luka Maksimović – Beli sa 11, 28%, prema prvim informacijama sa sajta izbori.live, na kome je obrađeno nešto preko 10 % glasova. Vuk Jeremić ima 7,52% glasova, dok svi ostali predsednički kandidati za sada ne prelaze 5%.

Na predsedničke izbore u Nišu izašlo je 53,08 % građana, prema informacijama izbornog štaba Srpske napredne stranke, što je manje nego na izborima 2012. godine kada je izašlo na glasanje oko 57% građana.

Što se tiče nepravilnosti, na zvaničnoj fejsbuk stranici Udruženog pokreta slobodnih stanara je objavljen snimak, na kome se vidi da je birački spisak iznesen sa biračkog mesta OŠ „Njegoš“.

Takođe primećeni su i stranački aktivisti na više lokacija u gradu, koji su obilazili sigurne glasače, opominjajući ih da izađu na izbore, što se događalo i prethodnih godina. Drugih nepravilnosti i većih incidenata nije bilo.

Građani su na upravo završenim predsedničkim izborima imali mogućnost da biraju između 11 kandidata – Saše Jankovića, Vuka Jeremića, Miroslava Parovića, Saše Radulovića, Luke Maksimovića, Aleksandra Vučića, Boška Obradovića, Vojislava Šešelja, Aleksandra Popovića,  Milana Stamatovića i Nenada Čanka.

U Nišu se glasalo na 175 biračkih mesta, sa ukupno 237. 982 upisana glasača.

D.V.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *