U novom naselju u Panteleju životna sredina na zadovoljavajućem nivou

Poslednjih godina u naselju Pantelej, u okolini Gornjomatejevačke ulice nikao je čitav grad od grozdova useljenih zgrada, a kda se tome pridoda deo oko Somborskog bulevara, onda se dobija dvocifreni broj hiljada stanovnika u potpuno novoj celini Niša.

Miroslav Ranđelović jedan od novih stanovnika je dao kućicu u centru grada i nastanio se ovde, a kako kaže zadovoljavajući je nivo očuvanja životne sredine, „mada može bolje“.

Ne može naš narod da se odrekne bacanja kesa i raznog drugog kućnog otpada pored kontejnera. Srećom, nemamo još kese po stablima, ali zato već oko zgrada niču gomilice opušaka, raznih papira i drugih bačenih stvari. Lepo je naselje, sve je novo, ali neke stvari moramo da promenimo u glavama da bi nam okoliš bio lepši. Dobro je da ovde buke nema, sem pojadinačnih slavlja i sličnih stvari, ali da to i ne računamo. Zagađenja takoreći da nema jer smo na nekom vrstu brda, ali mora se priznati da izduvni gasovi iz automobila daju velike probleme. Po stanu u nekim zgradama imaju i po dva automobila tako da je jasno kako utiče na nas dim iz auspuha – kaže Ranđelović.

U poslednjim merenjima srednje vrednosti zagađenja ambijentalnog vazduha u ovom delu Panteleja, zaista je niska ove jeseni, ali trebalo bi sačekati zimu jer se maltene sve kuće u okolini greju na ogrevno drvo i ugalj.

M.S.

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanja Gradske opštine Pantelej

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *