U novom pogonu „Jumka“ biće zaposleno 150 radnika

Premijerka Ana Brnabić posetila je novootvoreni pogon kompanije „Jumko“ – Balistika u Vranju. Ovo postrojenje proizvodiće zaštitnu balističku opremu.

Investicija u kompaniji „Jumko“ vredna je pola miliona evra, a biće zaposleno još 150 radnika, 50 ove godine i još 100 naredne.

Premijerka je navela je da je lepo videti proizvode „Made in Serbia“.

Novi pogon „Jumka“ nalazi se u magacinskim prostorijama konfekcije, gde će se pored uniformi za pripadnike Ministarstva odbrane, MUP-a i radnih zaštitnih odela proizvoditi zaštitna balistička oprema, poput pancirnih prsluka, rukavica i ploča.

Brnabićeva je svečano presekla vrpcu zajedno sa direktorom „Jumka“ Branislavom Trajkovićem i gradonačelnikom Vranja Slobodanom Milenkovićem, kao i sa ministrom za rad Zoranom Đorđevićem i ministrom privrede Goranom Kneževićem.

Ne samo da obskrbljuje Vojsku Srbije i da će uspeti da postane deo odbrambenog sistema Srbije, već „Jumko“ s ovom proizvodnom linijom ima ogroman potencijal za izvoz. „Jumko“ se polako vraća na svetska tržišta i verujem da će Balistika biti pravi potencijal i verujem da će biti i na drugim tržištima i da će doprineti razvoju Vranja, juga i cele Srbije – rekla je Brnabićeva

Ona je podsetila da „Jumko“ već proizvodi za vojne i policijske sisteme Italije, Finske, Nemacke i drugih zemalja.

Gradonačelnik Vranja, Slobodan Milenković je zahvalio Vladi na pomoći „Jumku“.

gradjanin.rs

Medijski sadržaj sufinansiran sredstvima za javno informisanje Grada Vranja.
Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *