U okolini Niša tri potoka mogu da se izliju usled velike kiše

U niškoj okolini postoje tri tačke gde padavine mogu da naprave bujicu koja bi poplavila i napravila štetu od eventalnih poplava.

Izlivanje Kutinske reke foto arhiva: Ranko Ivković

Slobodan Marković, direktor „Erozije“, građevinske firme za odbranu od poplava kaže da je skoro nemoguće da se Nišava izlije u širem delu grada jer je mnogo toga urađeno proteklih godina.

Ovde u Nišu imamo tri tačke koje su lokalnog karaktera gde bujice mogu da nanesu štetu, mada ovo sada nisu velike padavine. To je Suvodolski potok u Brzom brodu koji se godinama izliva. To je jednostavno neodbranjivo, da ljudima spasimo okućnice mehanizacijom. Taj potok se nalazi iznad puta koji je davno rađen, a iza su kuće. Još su stavili instalacije ispod puta tako da ne može da se kopa. Jasno je da ceo taj deomora da se izmesti kompletno, a za to postoji i projekat. Kutinska reka u Lazarevom selu je kritična. Ona je promenila tok malo jer je voda „nagrizla“ rastresito zemljište tako da postoji mogućnost da se izlije i ošteti put Niš – Gadžin han, ali i postojeći most. Postoji mogućnost da se po ko zna koji put izlije Humski potok gde ne možemo da intervenišemo zbog nerešenih imovisnko pravnih odnosa – ispričao nam je Marković.

M.S.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *