U prodaji patike lošeg kvaliteta

Sportska obuća, koja se nalazi na tržištu Srbije je sumnjivog kvaliteta, jer i najskuplji artikli i poznate marke u proseku taju 2 do 3 meseca, saopštio je Centar za zaštitu potrošača Forum iz Niša. Mr Jovan Jovanović, predsednik centra kaže da se reklamacije odbijaju sa obrazloženjem „nepravilno održavanje – obuća za suvo vreme“!?

Sve vrste obuće imaju Deklaraciju „Obuća za suvo vreme„, pa i kopačke u kojima se igra fudbal, iako prema nameni ta obuća se koristi i po kiši i blatu, što znači da kopačke na kojima stoji da je obuća za suvo vreme u stratu nisu saobrazne (član 50. Zakona o zaštiti potrošača). U postupku rešavanja reklamacje, kao dokaz o saobraznosti se koristi nalaz laboratorije koja je prilkom uvoza izdala deklaraciju, što je neprihvatljivo, jer se radi o sukobu interesa. Za dokazivanje saobraznosti mora da se koristi nezavisna institucija, i to ne može da bude ona institucija koja je prilikom uvoza izdala deklaraciju – tvrdi Jovanović.

Pored nepravilnosti sa odnosom građanin . EPS, žalbe na patike su najučestalije u centru, a preporuka je da se bude pažljiv prilikom kupovine i da se detaljno čita dekleracija kako kupci ne bi bili prevareni.

gradjanin.rs

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *