U prvoj polovini godine KBS „Naisus“ osvojio 168 medalja

Sumirajući prvu polovinu 2018.godine sa 14 takmičenja, na kojima su takmičari Klub borilačkih sportova Naisus-a uzeli učešće, u Niš su doneli čak 168 medalja – 83 zlatnih, 50 srebrnih i 35 bronzanih.

Bez obzira na mogućnosti svedene na minimum, pošto ove godine od budžetskih sredstava Grada Niša Klub neće imati ikakvu pomoć, nemajući obzira na sve uspehe i aktivnosti koje imamo, KBS Naisus je uspeo da ostvari više nego odličan uspeh. Od početka godine uzeto je učešće na čak 15 takmičenja, od čega su 8 međunarodnog a 7 domaćeg karaktera, gde ulaze i državna prvenstva.

Zadovoljan sam dosadašnjim uspehom naših takmičara, a posebno imajući u vidu da se Grad Niš oglušio o našim uspesima. Ne malo puta smo morali da tražimo pomoć sa strane i na sreću naše dece dobijali što iz Beograda, što i iz Sofije. Malo je reći da je žalosno što je povremeno deo tima MORAO da ostane kući, nedobijajući priliku da se takmiči i donese u Niš neko od odličja, što ide samo na savest i dušu onih koji su odbili da pomognu našoj sportskoj organizaciji. – rekao je prvi čovek KBS Naisus-a – g.Milan Anđelković.

On kaže da je svaki od uspeha sportista, uspeh za sebe i ni jedan ne želi da ističe

U svim uzrasnim kategorijama imamo takmičare i definitivno smo jedan od najaktivnijih tekvondo klubova ne samo u Nišu već i šire. Pored razočaranosti usled nemogućnosti da ceo planirani tim nastupa na takmičenjima koja su obeležena u klupskom kalendaru, ipak sam zadovoljan dosadašnjim postignutim uspehom. 168 medalja od čega je polovina najsjajnija tj zlatnih, kazuje samo da se u Klubu kvalitetno radi i da se obraća velika pažnja na njihov pravilan rast i razvoj, bilo u fizičko bilo u psihičkom pogledu a naravno i u sportskom. Ocena kako onih u zemlji tako i u inostranstvu jeste da Niš sve više postaje centar tekvondoa a KBS Naisus čini jedan od zupčanika u toj mašini. – rekao je glavni trener KBS Naisus-a – Nebojša Anđelković.

Ono što očekuje Klub u narednom periodu jeste međunarodni Kamp na Vlasini (01.-08.avgust), za koji se veruje da će ponovo okupiti prijatelje kako iz Srbije, tako i iz Grčke, Makedonije, Bugarske, a ima najava i iz Republike Srpske i BiH. Na pomenutom kampu, pored samih treninga vrhunskih stručnjaka, inovacija će biti i takmičenje – Vlasina KUP 2018, kao provera stečenih znanja sa kampa ali i uvertira za drugi deo takmičarske sezone. Takmičenje će se održati 05.avgusta, kada inače KBS Naisus slavi 8 godina postojanja !!!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *