U „Rodi“ zaposleni rade u atmosferi kao u rerni

Stotinak radnika u lokalima tržno poslovnog centra „Roda“ u Nišu rade u atmosferi kao u rerni jer centralna klima objekta ne radi od avgusta prošle godine. Iz ovog centra česti su pozivi Hitne pomoći zbog ljudi koji ne mogu da izdrže od 37 do 40 stepeni Celzijusovih ovih vrućih dana. „Šuškalo“ se o štrajku svih zaposlenih u „Rodi“, ali od toga nije bilo ništa jer se mnogi boje kazni pa i gubitka posla.

Pričalo se da je jedan deo pokvarene klime kupljen i da će do ovih vrućina da kupe i drugi deo. To mse nije dogodilo tako da sada zakupci lokala polako beže ili na prizemlje ili se snalaze. U ovakvoj paklenoj atmosferi nije problem raditi pola sata ili sat, ali puno radno vreme, to je katastrofa. Neke radnice s trećeg sprata gde je najgore uzimaju bolovanja i po cenu otkaza jer se često žale na gušenje – priča D.J. jedan od radnika dodajući da je jedna televizija htela da snimi prilog o tome, ali im je obezbeđenje zabranilo.

Jedna od radnica paklenog trećeg sprata kaže da se roba u marketu „Roda“ pod uticajem takve toplote kvarri.

Žale se koleginice da se sve ono što nije u rashladnim vitrinama brzo pokvari. Mi ovde na trećem spratu imamo dve pokretne klime na struju, ali nama je portal kompeletno otvoren tako da se to rashlađivanje i ne oseti. Uz sve to nema ni kupaca jer „ko je lud“ da pazari pod limenim krovom gde temperatura prelazi 40 stepeni. Što je najgore, načule smo, da i u kragujevačkoj rodi nešto nije kako valja s klimom tako da ne znamo da li je u pitanju samo kvar – priča nam jedna od radnica.

M.S.

2 Comments

  1. Tipičan primer kako „domacinsko“ poslovanje dragstordžija Rodic iz N Sada vodi u sunovrat ovaj objekat. Nakon enormno velikih kirija koje su u birali od svakog lokala i ne ulaganja u održavanje, došao je kraj ovom objektu i samo je pitanje dana kada će postati kineski buvlji centar. Nadam se da će se Merkator jednog dana vratiti i da će slovenci oživeti ovaj objekat jer mi to svakako nismo u stanju. Inace klime rade ali ih ne pusraju jer su veliki potrošači el energije.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *